Beskrivning

Info
ISBN 9146118594
Titel Ekonomisk historisk början : försörjning och samhälle
Författare Moberg, Carl-Axel - Olsson, Ulf
Förlag Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår 1973
Språk Svenska
"Inget samhälle är så avlägest eller okänt eller litet att det inte är värt att studera och kan tillföra oss kunskap."

Så lyder mottot till denna bok, som är resultatet av ett unikt sammarbete mellan en arkeolog och en ekonomisk historiker. Författarna menar, att man måste diskutera det elementära fakta och begrepp i en inledande översikt om man vill lägga grunden för en förståelse av mera komplicerade företeelser. Det har utgått från samhällen med relavivt låg teknisk nivå, där grundproblemen i människans försörjning framstår tydligt - t.ex. en stenåldersboplats i Norden, en antik stadsstat eller ett svedjebruk i dagens Borneo.

Boken kan användas på flera sätt. Genom sin uppläggning har den en given plats som grundbok inom blockämnet historia vid universiteten, men den kan också används som referensbok på gymnasiet, inom folkhögskolan och den frivilliga bildningsverksamheten.

Ekonomisk historisk början anknyter nära till Jean-Philippe Lèvys bok Antikens ekonomi (W & W serien). Tillsammans har de båda böckerna mycket att ge åt alla, som är intresserade av de föregågna som bakgrund till människans nu- och framtidsproblem.

Carl-Axel Moberg är professor i arkeologi, särkilt nordeuropeisk, vid Göteborgs universitet. Ulf Olsson är docent i ekonomisk historia vid samam universitet.

Skick
Gott skick, mycket fin inuti. Slitage på omslag. Namnad inuti av tidigare ägare. Från rök- och djurfritt hem.

Betalning
Betalningsanvisning kommer i Traderas automatiska vinnarmail (via tjänsten Traderabetalning). Förskottsbetalning inom 3 dagar vid vunnen auktion, därefter skickas varan så snart som möjligt. Behöver du mer tid? Kontakta mig.

Frakt
Frakt/porto betalas av köparen. Kostnaden bestäms av fraktbolagen, de billigaste alternativen används. DB Schenker/PostNord/DHL har ansvar för frakthanteringen och skall kontaktas om problem uppstår. Samfrakt vid flera vunna auktioner är möjlig, och dess kostnad ges på begäran. Jag återanvänder till största del fraktemballage och material för att skicka objekten. Om fraktbolagen har höjt sina fraktkostnader gäller fraktbolagens senaste pris, oavsett vad som uppges ovan i beskrivningen.

Frågor
Frågor besvaras främst kvällar och helgtid. Gäller frågan en auktion så var snäll och ställ frågan i god tid så att jag hinner svara innan auktionens slut.

For international customers
International shipping charges are calculated automatically to your designated delivery address. Please send a message for further inquiries or questions.

Objektsnr 630386979

Visningar 22

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 15:30

Ekonomisk historisk början - försörjning och samhälle, Moberg, C.A. & Olsson, U.

Pris

40 kr

Chamomile

Öjersjö, Sverige

5.0

Chamomile

Verifierad

Toppsäljare

243 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?