Beskrivning

Vårdvetenskapliga Begrepp I Teori Och Praktik - Lena Wiklund Gustin / Ingegerd Bergbom - Upplaga 1:5 - 2015 - Mjuka Förlagsdekorerade pärmar - Fint skick. se bilder.

En vetenskap och dess teorier byggs upp av olika begrepp som på olika sätt relaterar varandra och beskriver vetenskapens sätt att se på den egna verksamheten. Tillsammans formar begreppen en syn på verkligheten som kan te sig mer eller mindre abstrakt, samtidigt som abstraktionsnivån också bidrar till att teorier kan ha såväl djup som omfång. Begrepp utvecklas, bestäms och definieras därför i regel genom olika typer av forskning. I den här boken fokuseras begrepp som anses viktiga inom vårdvetenskapen, och ett par metoder för hur begrepp kan utvecklas inom ramen för en vårdvetenskaplig tradition presenteras.Huvuddelen av boken beskriver olika begrepp som utvecklats av forskare från Sverige, Finland och Norge. Kapitlen inleds med begreppens innebörd och användning i vårdvetenskaplig forskning och teoribildning. Därefter relateras begreppet till olika kliniska situationer för att belysa hur en förståelse för begreppets innebörd kan vara till stöd för vårdarens reflektion. Både övergripande begrepp som exempelvis hälsa och vårdande och mer avgränsade begrepp som vila, vårdande kommunikation och ansvar tas upp innan boken avslutas med ett kapitel om hur man via reflektion kan lära sig att förstå och använda sig av vårdvetenskapliga begrepp.Boken vänder sig främst till studerande i sjuksköterskeutbildningen, men passar också andra som är intresserade av att förstå mer om vårdvetenskap i allmänhet, och om dess begrepp och språkanvändning i synnerhet.

Författare: Lena Wiklund Gustin / Ingegerd Bergbom

Förlag: Studentlitteratur

Tryckt år: 2015

Sidor: 512

Språk: Svenska

ISBN : 978-91-44-07104-6

Format h x b: 25x 17,5 cm.

Vikt (oinpackat) ca 1000 gram.

Sampackar vid flera köp!

Om man vill bjuda på en auktion men vill vänta med att betala till lön eller annan utbetalning så går det bra för mig, men mail isåfall efter auktionen så att jag vet om detta.

Frakten upp till 2 kg ligger på :
DHL 79:- Upp till 5 Kg
Schenker : 59:- 1 Kg, 67:- för 2 Kg
Postnord skicka lätt (spårbar): 66:- 1 Kg, 99:- för 2 Kg

Objektsnr 630870627

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 17:24

Vårdvetenskapliga Begrepp I Teori Och Praktik - Upplaga 1:5 - 2015 -

Utropspris

|0 Bud

100 kr

Slutar om

firebird

Luleå, Sverige

4.9

firebird

Verifierad

Toppsäljare

1 772 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?