Beskrivning

Jag kollade förra året på ett avsnitt i Vetenskapens Värld på SVT om forskningen på att uppnå känslan av "berusning" utan alkohol med dess nackdelar det medför. I England forskar en professor som heter David Nutt på detta.

Den produkt han och hans labb hittills tagit fram heter Sentia och sägs ge den där två drinkars "sweet spot"-känslan. Det är en färdigblandad drink som kan drickas som den är eller som del i andra drinkar. Sentia är vegansk, glutenfri och GMO-fri.

Varför jag säljer dessa flaskor är för att jag inte kände någonting av det. Så jag kan absolut inte utlova någon effekt alls av detta. Men är du som jag var också nyfiken på att testa, så erbjuder jag här de tre flaskor jag har över. Oöppnade och fabriksförseglade. Kanske dem fungerar för dig. Obs: Detta är inte syntetisk alkohol. Så långt har forskningen inte kommit än.

Flaskorna jag har är två st Sentia Black 20 cl och en Sentia Red 20 cl.
Bäst före: 18/05/2025

Avsnittet från Vetenskapens Värld hittar jag inte längre på SVT Play men här finns en artikel om det: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/dryck-med-alkoholeffekt-men-utan-baksmalla-testas-av-forskare

Sentias hemsida: https://sentiaspirits.com/

Jag betalade en enorm summa för att få hem dessa från England. Bara frakt och tullavgifter kostade mer än själva produkterna som i sig kostade över 1 000 kr (£108 våren 2023).

FRÅGOR OCH SVAR:
(Hämtat och översatt från deras hemsida)

Hur fungerar Sentia?
Sentia är världens första GABA Spirit. Framtagen av världsledande vetenskapsmän innehåller Sentia en patentansökt blandning av ingredienser som är kända för att förbättra GABA, en upplevelse känd för avslappning och socialitet.

Hur tillverkas Sentia?
Sentia tillverkas genom en unik, proprietär serie av produktionsmetoder som bevarar växternas funktionella föreningar och näringsämnen, vilket ger dig mer av vad växterna har att erbjuda.

Innehåller Sentia några konstgjorda kemikalier?
Sentia innehåller enbart naturliga livsmedels- och kosttillskottsingredienser som är hämtade från bönder runt om i världen. Sentia är klassat som kosttillskott.

Kan jag bli full på Sentia?

Att vara full och ha baksmälla är specifikt relaterat till alkoholkonsumtion. Eftersom det inte finns någon alkohol i Sentia, finns det ingen 'fylla' eller 'baksmälla'.

Ingredienser:


Vatten, GABA Labs örtblandning (13%) (magnoliabark (Magnolia officinalis L.), lindblomma (Tilia spp.), passionsblomma över mark (Passiflora incarnata L.), ashwagandharot (Withania somnifera (L.) Dunal), lakritsrot (Glycyrrhiza glabra L.), rosblomma (Rosa damascena Mill.), tulsi blad (Ocimum tenuiflorum L.), rosenrot (Rhodiola rosea L.), hagtorns bär (Crataegus spp.), damiana blad (Turnera diffusa Willd. ex Schult.), gentianarot (Gentiana lutea L.)), agavesirap, aroniajuicekoncentrat, björnbärsjuicekoncentrat, koncentrat av svart morot, glycerin, naturliga smaker, vitamin B6 (som pyridoxinhydroklorid), tiamin (som tiaminhydroklorid), syror: citronsyra, äppelsyra, konserveringsmedel: kaliumsorbat.

Innehåller lakrits - personer som lider av högt blodtryck bör undvika överdriven konsumtion.

Annonsbilder är produktbilder från Sentias hemsida.

Objektsnr 628265210

Visningar 75

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 1 apr 20:36

3 x Sentia 20 cl - ”Berusning” utan alkohol

Slutpris

|

50 kr

Auktionen är avslutad

1_Larsson_1 vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?