Beskrivning

Kobe Bryant x Adidas The Kobe 'Storm Trooper' EU45 1/3

Running White/Black

Modellnummer: 668376

Kobe Bryant, den legendariska, nu tragiskt bortgågne basketspelaren inledde sin proffs-karriär genom att gå direkt från High School till Los Angeles Lakers i NBA 1996 - och bar då Adidas. Då, vid 18-års ålder debuterade han som den yngste spelaren någosin i NBA:s historia.

Spola fram till år 2000: då kom den klassiska Kobe Bryant-signatursneakern, och fick ursprungligen namnet The Kobe som designades av Eirik Lund Nielson. Den hämtade inspiration från sportbilen Audi TT. The Kobe döptes i folkmun till "Storm Trooper" då dessa bar likheter med soldaterna i Star Wars.

Detta kom som en överrasking vid milleniumskiftet när det var dags att designmässigt återvända till månen. Kobe, som senare fick namnet Crazy 1, hade en gjuten ovandel på sin signatur som var från en framtid som vi aldrig har kommit till (eller ett förflutet som vi aldrig såg). Med några stildetaljer som gav den lite elegans.

Om du var uppmärksam på sneakers under 2000 års NBA-final, undrade du definitivt vad i allsin dar Kobe hade på fötterna. The Kobe var nämligen olik alla tidigare sneakers, med en futuristisk design inspirerad av Kobes favoritmärke för sportbilar, Audi. Adidas The Kobe var ett stort avsteg från Feet You Wear-designspråket och var verkligen en sko som man antingen älskade eller avskydde. Kobe själv var tydligen förtjust i The Kobe, eftersom han hade dem på sig under hela säsongen, slutspelet och hela vägen till finalen 2001 för sitt andra mästerskap med Shaquille O'Neil och Lakers.

Dessa är från den ursprungliga tidiga upplagan. Har själv inte använt dom nyligen men skorna är i begagnat, gott skick för sin ålder (se bilder).

Helt klart en ytterst ovanlig, och tidlös klassiker - något för varje samlare.

Kobe Bryant, Mamba, Adidas, The Kobe, Crazy 1, Storm Trooper, NBA, Lakers, Feet You Wear, White, Black

Storlek: EU45 1/3 / US11 / UK10 1/2 / JP290

————————————————————
Kontakta gärna om ni undrar över något eller önskar se fler bilder.

Objektsnr 630622207

Visningar 77

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 02:38

Kobe Bryant x Adidas The Kobe 'Storm Trooper' EU45 1/3

Pris

2 999 kr

kribbus

Boden, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

176 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Mer från varumärket