Beskrivning

SONIC THE HEDGEHOG 3 MEGADRIVE ASIAN PAL - ASIA EXCEPT JAPAN AND KOREA

FUNGERAR PÅ ALLA MEGADRIVE

Sonic the Hedgehog 3 (japanska: Sonikku za Hejjihoggu Sur?) är ett plattformsspel utvecklat av Sonic Team och utgivet av Sega. Spelet är det tredje i serien och släpptes till Sega Mega Drive i februari 1994 och i Japan tre månader senare. Handlingen tar vid där Sonic the Hedgehog 2 slutar med att antagonisten Dr. Robotniks rymdskepp "Death Egg" kraschlandar på en mystisk svävande ö. Där måste Sonic och hans vän Tails åter komma över "Chaos Emeralds" (sv. "Kaos-Smaragder") för att förhindra att Death Egg tas i drift, samtidigt som de möter öns väktare Knuckles the Echidna.

Utvecklingen av Sonic 3 påbörjades kort efter utgivningen av Sonic 2 i november 1992. Det utvecklades parallellt med Sonic & Knuckles. Spelen utvecklades ursprungligen som ett enda spel tills tidspress och kostnader för spelkassetter senare tvingade teamet att dela upp dem i två projekt. Kassetten till Sonic & Knuckles innehåller en anslutningsbar del som gör det möjligt att sammankoppla den med Sonic 3-kassetten vilket i sin tur skapar ett kombinerat spel, Sonic 3 & Knuckles.

Liksom sina två föregångare blev Sonic 3 en kritisk och kommersiell framgång där recensenter betraktade spelet som en förbättring jämfört med tidigare spel. Det sålde i drygt en miljon exemplar i USA. Trots att det gör spelet till ett av de bäst säljande Sega Genesis-spelen (Genesis är namnet på konsolen Mega Drive i Nordamerika), hade spelets föregångare, i vissa regioner paketerade med Mega Drive, tillsammans sålt i över 21 miljoner exemplar. Sonic 3 har återutgivits i spelsamlingar och som nedladdningsbart innehåll till olika plattformar, däribland Sonic Mega Collection till Gamecube och Sonic's Ultimate Genesis Collection till Playstation 3 och Xbox 360.

I BOX UTAN MANUAL

MAX 60KR I FRAKT VID KÖP AV FLERA PRODUKTER (SWEDEN ONLY)
Frakt med Schenker är spårbart försäkrat paket - Postnord är vanligt oförsäkrat brev

Skickar gärna fler bilder och information!
Alla spel är testade, rengjorda, spelen har nya batterier och skivor är vid behov slipade.
På begagnade produkter kan eventuella koder för nedladdning av extramaterial, online-spel och dylikt vara förbrukade.

INTERNATIONAL BUYERS ARE WELCOME.

Objektsnr 620567796

Visningar 239

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

SONIC THE HEDGEHOG 3 MEGADRIVE ASIAN PAL - ASIA EXCEPT JAPAN AND KOREA

Pris

1 999 kr

arkadnu

Furuvik, Sverige

5.0

arkadnu

Företag

Toppsäljare

3 341 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?