Beskrivning

Tillagt i objektsbeskrivningen 27 mar 20:36

Jag fick frågor om den externa hårddisken och testade då att koppla in den igen. Då fick jag den att fungera. Jag behövde göra en omstart av datorn för att den skulle "upptäckas", sedan fungerade den utan problem. Vågar inte riktigt gissa hur det fungerar... Hårddisken är av märket Fujitsu och modellen är MPB3032AT.

Tillagt i objektsbeskrivningen 22 mar 20:36

Jag har glömt att ange en sak i auktionen. Gummiskydden under datorn är av något slags vit plastmaterial. De två vänstra har börjat kladda av sig lite så under dessa är små papperslappar fästa. Verkligen inte en stor grej, men vill ändå förtydliga detta.

Kraftfullt expanderad Amiga 1200. Den har en inbyggd intern hårddisk och är expanderat med 50 MHz turbokort med 8MB extra minne. För sin tid var det här ett monster till dator och användes fram till slutet av 90-talet t.o.m. för att surfa på nätet. Det som syns på bilderna ingår, dock inte skärmen som säljes i en separat auktion.

Tyvärr får jag inte diskettstationen att fungera. Den externa hårddisken är testad och fungerade då tillsammans med datorn, men jag fick inte igång den nu. Datorn är något gulnad, se bilder. Se mer detaljerad beskrivning av dessa två defekter nedan.

Datorn bootar fint med den interna hårddisken och jag har testat installera något spel på den samt startat en del applikationer med en extern diskettstation (ingår ej i auktionen). Jag har testat följande utan problem:

- Serieport
- Parallellport
- Porten som skärm kopplas in till
- Ljud från RCA-utgångarna
- Båda mus/joystick-portarna
- Tangentbordet verkar fungera som det ska utan att jag har testat alla tangenter

Detta ingår i auktionen (som sagt, det som syns på bilderna förutom skärmen):

- Intern hårddisk på 170 MB
- Blizzard 1230 IV Turbokort (68030 50 MHz, 8MB minne)
- FPU (Motorola MC68882RC50A)
- 3,2 GB extern HD som kopplas in med kablarna som sticker ut på baksidan, se bilder
- MBX 12 A'Clock - Klocka med batteri som monterats internt
- Strömadapter enligt bild
- Originalmus i fint fungerande skick
- Disketter med Workbench 3.0, testade och fungerar
- Manualer till Workbench 3.0 och turbokortet samt tilläggsinformation om AGA-chipet. Dessutom papper med installationsbeskrivning för den externa hårddisken.
- Diskett som jag tror på något sätt användes vid installation av den externa hårddisken. Testad och fungerar.
- Diverse originalkvitton och övriga dokument från inköp.

Jag ser helst att datorn hämtas på plats i Hökarängen, södra Stockholm, men jag kan skicka den och gör det i sådana fall emballerad i bubbelplast och i övrigt så välpaketerad som möjligt.

Detta fungerar INTE:

- Diskettstationen fungerar tyvärr inte. Den reagerar på insättning av disketter men visar bara upp frågetecken om man använder den från Workbench. Den går inte heller att boota ifrån. Detta tror jag är ett fel man kan rätta till om man är händig, kanske räcker det med rengöring. Man kan annars koppla in en extern diskettstation och på olika sätt få den att fungera som DF0: d.v.s. huvuddiskettstationen.
- Den externa hårddisken är testad och fungerade då, men när jag testade datorn på nytt fick jag inte igång den när jag satte på datorn. Detta beror högst sannolikt på att en koppling har lossnat inuti datorn, lösningen på detta är troligtvis att öppna datorn och fixa den kopplingen. Som synes på bilderna sticker det ut två sladdar som är till för hårddisken. Även om det ser lite konstigt ut är det enligt monteringsbeskrivningarna för hårddisken.

Allmän information:

Jag säljer nu av resten av min och min pappas samling av Amiga-prylar så kolla gärna in övriga auktioner. Jag erbjuder samfrakt i den mån vunnen auktion går att samfrakta med annat, efter att samtliga auktioner har gått ut räknar jag i sådana fall ut en ny totalsumma. Vunnet objekt skickas inom 3 dagar efter att betalning inkommit, troligtvis snabbare. Det går bra att hämta på plats i Hökarängen i södra Stockholm.

Vid några som helst frågor, skicka ett meddelande här via Tradera så svarar jag så snabbt jag kan.

Objektsnr 627496765

Visningar 2 437

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 3 apr 19:14

Kraftfullt expanderad Amiga 1200 (Blizzard turbokort, 8MB extraminne, 2 st HD)

Slutpris

|

5 664 kr

Auktionen är avslutad

hc573 vann auktionen

magnus_t

Farsta, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

600 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?