Beskrivning

Luxor ABC80 med bildskärm och kassettbandspelare

Funktionstestad, läs beskrivning nedan.

Datorenhet
:
Slitet yttre men har fungerat stabilt i flera timmar (med plastkåpan av) tills jag stängt av den. Provkörde diverse program, bla beräkning av checksumma (vilket stämde med dekal på undersidan av datorn), program för att kolla RAM minnet (inga fel, se bild 4) plus diverse spel. Har inte haft möjlighet att testa V.24 porten eller parallellbussen.

Alla tangenter fungerar utom vänster shift-tangent (av okänd anledning) men man kan använda höger shift / upper-case istället. Ett känt problem för äldre ABC80 datorer är att skumplasten under varje tangent är väldigt skör och lätt smulas sönder, har fixat en del tangenter provisoriskt men om man vill ha tangentbordet i nyskick så rekommenderas att köpa material och renovera alla tangenter, relativt enkelt och det finns guide på nätet.

Observera att plastkåpan inte sitter fast med orginalskruvarna (se bild 6) så har därför testkört utan kåpan då en del felmeddelande och tecken kommit upp på skärmen utan anledning då kåpan varit på. Har inte fått några fel då kåpan varit av.

RAM minne: 16K
Checksumma: 11273

Bildskärm
:

Fungerar stabilt och med ljusstark bild. Rekommenderar att skruva upp ljudvolymen ganska mycket för om man justerar volymen nedåt kan ljudet spraka och försvinna lite slumpmässigt.

Kassettbandspelare:

Bandspelaren fungerar för avspelning (med lite trixande), inspelning, bakåt/framåtspolning, paus och motorstyrning. Luckan är lite skev men funkar.

Avspelning har en glappkontakt som gör att ljudet kanske inte hörs i bildskärmens högtalare som det ska göra under överföring till datorn. Det är främst när man satt i en ny kassett som problemet uppstår. Om man tryckt på play och det inte hörs något fast det borde göra det, så hjälper det att trycka ner inspelningsknappen något (men inte helt nere som man gör vid inspelning) en eller flera gånger, tills det hörs i högtalaren och man kan då ladda program till datorn som man normalt gör. Rekommenderar därför också att använda pausknappen eller motorstyrningen, mindre risk att felet kommer tillbaka då om man ska ladda flera program från samma kassett. Inspelning fungerar normalt.

Medföljer:

Kassettband med demo program (bla. spel och ROM/RAM test) Något program på A-sidan hade problem vid laddning men man kan också använda B-sidan (samma innehåll).

Bruksanvisning i bra skick. Omslaget har släppt lite i ryggen.

Vikt ca:

Datorenhet 3kg, Bandspelare 3kg, Bildskärm 8kg, Emballage 1-2kg

I första hand avhämtning i Linköping. I andra hand spårbar frakt med Schenker.
Allt går tyvärr inte ner i en flyttkartong så behövs två försändelser, alternativen är:
1) Frakt: Dator & Bandspelare 120kr + Bildskärm 159kr + Emballage 50kr
2) Frakt: Dator 95kr + Bandspelare & Bildskärm 195kr + Emballage 50kr
alltså ca 340kr.

Objektsnr 628167717

Visningar 252

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 1 apr 19:40

Luxor ABC80 med bildskärm och kassettbandspelare

Slutpris

|

1 600 kr

Auktionen är avslutad

kanal100 vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?