Beskrivning

Läs hela beskrivningen!

Detta är en menybaserad Kernalswitch för Commodore Plus/4.
Switcha Kernal utan att borra hål i plasten för att installera en fysisk switch.
Menyn aktiveras genom att man håller in resetknappen i några sekunder.
När man valt Kernal sparas den för framtida uppstarter och man ser aldrig menyn igen förrän man åter håller in resetknappen i några sekunder för att komma till menyn.

Switchen innehåller Svensk och Engelsk PAL-version av CBM Kernal, JiffyDOS och en modifierad Kernal för 6510 CPU-ersättare. Se bild på menyn.
Observera att JiffyDOS inte fungerar om du har en 6510-modifiering i din dator.

Detta kit inkluderar switch, kablar, kontaktstift, en kondensator och licens för JiffyDOS för Plus/4.
ROM för diskettstationer ingår ej men jag kan sälja JiffyDOS ROM för alla diskettstationer för vilka det finns JiffyDOS.
Switchen har testats på Plus/4 och C16 men borde fungera även på C116. Däremot har jag ingen dokumentation om vart på kortet kablarna lämpligtvis ansluts och det finns ingen garanti för att kablarna i kitet räcker till i längd. Vill du ändå testa så hjälper jag naturligtvis gärna till och listar ut var de ska sitta.

För att installera denna behöver två kablar anslutas från switchen till moderkortet och detta kräver att man löder i några kontaktstift i några lödpunkter på moderkortet eller att man löder mot stiften på någon komponent. Man kan även behöva byta ut en keramisk kondensator i närheten av Kernalsockeln om den inte går att böja undan tillräckligt mycket.

JiffyDOS är en Kernal med inbyggd snabbladdare för laddning från diskett. För att snabbladdningen ska fungera krävs det att du även har JiffyDOS ROM i din diskdrive eller JiffyDOS-stöd i din diskettemulator. Se mer info om JiffyDOS på http://jiffydos.com/

Rådfråga mig innan du köper om du är osäker.

Objektsnr 631418464

Visningar 6

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 27 maj 16:45

Menystyrd Kernalswitch med JiffyDOS för Plus/4

Pris

245 kr

perhof

KIL, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

475 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?