Beskrivning

En riktigt ovanlig IBM-dator från 1992.
PS/1 var IBMs "hemmadator". Enklare byggd än PS/2 och med "vanliga" ISA-platser istället för MCA.
En hel del IBM-specifika lösningar finns såklart, som till exempel att BIOS-setup ligger på disk istället för i ROM och att nätdelen till datorn sitter i skärmen. Just nätdelen i skärmen dödade många PS/1or eftersom datorn inte går att använda utan sin skärm.
Processorn är en 386SX på hela 20MHz. 2MB RAM-minne och 80MB hårddisk (IDE).
På disken finns som synes Windows 3.1 och även de livsviktiga programmen CONFIGUR.EXE och CUSTOMIZ.EXE som hanterar BIOS-inställningarna.
Datorn har precis fått ett nytt CMOS-batteri så nu ger den inte längre felkoder vid uppstart.

Till datorn hör ett felfritt Model M-tangentbord (1391411, det som klickar högljutt) och en Microsoft mus, båda på PS2-kontakt. Tangentbordets spiralsladd har tappat spänsten lite så det är en väldigt lång sladd, men den är på detta tangentbord utbytbar. Det bär också spår av en tidigare ägare i form av en stöldskyddsmärkning från Lunds Universitet där det hörde hemma på Etnologiska institutionen. Tangentbordet är tillverkat 1988 så det är inte original till datorn, men det gör inte saken sämre, för de tangentbord som följde med PS/1 är inte alls av samma kvalitet som det legendariska Model M.
Vissa av bilderna ser lite konstiga ut i färgen, belysningen var tyvärr inte den bästa när jag tog bilderna. Vare sig dator eller skärm är gulnad utan har den rätt IBM-färgen.

Det här är en gammal och tung dator med "tjockskärm" i glas. Att skicka den skulle nog döda den effektivt så det blir avhämtning. Den kan få åka med mig utmed E22 upp till Blekinge för den som inte vill köra hela vägen ner till sydligaste Skåne.

Objektsnr 630032017

Visningar 297

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 19 apr 17:48

IBM PS/1 Model 2121-682

Slutpris

|

1 800 kr

Auktionen är avslutad

kajgus70 vann auktionen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?