Beskrivning

Användningsområden för noll-ohms resistors (0 O)

Noll-ohms resistors, även kända som noll-ohms jumpers eller noll-ohms motstånd, är små komponenter som ser ut som resistors men faktiskt inte har något resistansvärde. Här är några proffsiga användningsområden för dessa komponenter:

  1. Maskinmontering:

    • Noll-ohms resistors är lätta att montera med automatiserade maskiner, vilket gör dem idealiska för storskalig produktion.
  2. Jumper-ersättning:

    • De fungerar som en enkel jumper, vilket gör det möjligt att aktivera eller inaktivera en signal. De är också användbara för att välja mellan olika anslutningar till en signal.
  3. DIP-switch-ersättning:

    • När du behöver permanenta inställningar kan noll-ohms resistors användas istället för DIP-switchar.
  4. Signalhopp över spår:

    • På enkelskiktskort eller trånga kretskort kan du hoppa över en signal ovanpå ett annat spår med hjälp av noll-ohms resistors.
  5. Montera byggnadsnummer:

    • Genom att placera noll-ohms resistors på digitala ingångar kan du skapa en 0/1-logisk nivå. Processorn kan sedan läsa detta för att identifiera vilken hårdvara som är installerad på kretskortet.
  6. Strömavläsning:

    • Under utveckling kan du använda en 0.1 ohm (eller annat värde) resistor för manuell strömavläsning. Under produktion kan du sedan ersätta den med en noll-ohms resistor på samma plats.
  7. Isolering av signaler:

    • Genom att ta bort noll-ohms resistors kan du isolera ingångar eller utgångar mellan analoga och digitala kretsar. Du kan löda en tråd till en pad för att testa utgången eller mata in en signal. Alternativt kan du löda trådar på båda resistorpadsen för att ansluta till en annan krets och modifiera signalen.
Levereras i skärmad ESD-förpackning.

Objektsnr 630534097

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 06:09

0-Ohm resistorer (jumpers), 50st

Pris

40 kr

decem57

Sunne, Sverige

5.0

decem57

Verifierad

Toppsäljare

157 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?