Beskrivning

20 frön av Lila Vit RegnbågsLupin.
RegnbågsLupin, Lupus, Lila Vit.
Vackert i trädgården. Lupiner är perenna. Återkommer år från år i trädgården. Lupinerna sprider sig själva lätt och ger en härlig rabatt. Alltför stor spridning kan förhindras genom att klippa ner blomställningarna strax efter blomningen. Den är enkel att odla.

Lupiner binder luftens kväve (med hjälp av mikroorganismer i roten) till jorden och kan därför användas som gröngödslingsväxter. Lupiner älskar vatten, och därför har de dels en lång och kraftig pålrot, dels omvänt paraplyformade blad som sparar varje daggdroppe.

OBS!
Lupinen är en art vi inte ska förvildas i Sverige då den konkurrerar utan andra vilda växter och drar pollinerande insekter från viktiga vilda växter och kulturväxter.
Se till att lupinerna i din trädgård inte sprider sig utanför din trädgård genom att direkt efter blomningen skära av blomställningen så att frösättning uteblir. Släng eventuella mognade fröställningar i soporna eller fukta och lägg i säck för att ruttna innan kompostering.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: direktså i maj-september.
Sådjup: 0,5 cm.
Plantavstånd: 30 cm.
Radavstånd: 30 cm.
Höjd: 60-80 cm.
Blommar: juni, juli och augusti.
Livslängd: Flerårig.

Direktså: i maj-september på uppluckrad mark. Den går utmärkt att så direkt utomhus i landet. Fröet gror snabbare om det blöts före sådd, men det behövs inte. Om man önskar en andra blomning under sommaren ska plantorna skäras ner till ca 15 cm från marken.
Bilderna är från blommor i min egen trädgård.

Objektsnr 248924485

Visningar 5 221

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Lupin, Regnbågs- Lila Vit 20 Frön

Pris

12 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 812 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?