Beskrivning

Asjik-Kerib blev den excentriske mästerregissören Sergej Paradjanovs sista fullbordade verk. En visuellt symbolladdad saga om spelmannen Asjik-Kerib som tvingas göra en lång vandring för att vinna sin älskades hand.

Mikhail Lermontovs saga om den vandrande spelmannen får nytt liv i Sergej Pardajanovs händer. Asjik-Kerib är en fattig lutspelare som blir förälskad i dottern till en förmögen köpman. För att skrapa ihop en egen förmögenhet som gör honom värdig att gifta sig med sin älskade ger han sig ut på en tusen och en dag lång vandring …

Sergej Paradjanov (1924-1990) tillhör de stora nyskaparna inom modern film. Hans visuellt fantasifyllda stil bröt helt med, och störde, den Sovjetiska regimens krav på realism. I kombination med en kontroversiell livsstil ledde hans verk till att Paradjanov fängslades och filmerna förbjöds. Det skulle ta till efter Sovjetunionens kollaps innan de åter började göras tillgängliga. Paradjanov återkom gärna till temat med den förföljde konstnären vars öde innebär både offer och triumf. Asjik-Keribär inget undantag, även om tonen är en aning ljusare än vad hans tidigare filmer är.

Språk: Ryska
Text: Svenska
Oanvänd DVD

Objektnr 631587343

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 22:27

Asjik-Kerib - 1988 - Sergej Paradjanov

Pris

329 kr

Kultboden

Täby, Sverige

5.0

Kultboden

Verifierad

41 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 700 kr

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?