Beskrivning

En vacker hänkelvas i serien "PETITESS" från RÖRSTRAND design Gunnar Nylund. Vasen har brun och gul glasyr med två olika mönster på de bruna delarna, den gula delen har ett ringmönster allt mycket dekorativt. Vasen är signerad och i mycket fint skick.

Mått: höjd ca 20cm diameter ca 10cm på bredaste stället. Vikt oemballerad ca 448g

Gunnar Nylund (1904-1997) en svensk keramiker, formgivare och skulptör. 1931-1959 var han verksam vid Rörstrand som konstnärlig ledare. Nylund stod under 30-talet för de flesta av fabrikens serviser. Tack vare egen teknik samt i samarbete med skickliga medarbetare framställde han det första svenska stengodset med sidenmatta fältspatglasyrer ex Oxblod & harpälsglasyrer. Under åren på Rörstrand arrangerade Nylund ett 20-tal av fabrikens utställningar. Första gången hans Rörstrand stengods ställdes ut var i Stockholm på Galleri Moderna 1932. Året därpå på Röhsska museet i Göteborg samt på världsutställningen i Chicago.

° Det jag säljer är i bruksskick om inget annat anges, kolla in bilderna och zooma gärna in.
° Packning sker efter konstens alla regler och vanligtvis i återanvänt emballage. Självklart samfraktar jag om så önskas, se mina övriga auktioner. Fraktavgiften gäller inom Sverige.
° Vill du ha fler bilder eller förtydligande så hör av dig!

I welcome international buyers. Please contact me for more information.

Allt gott!

Objektnr 633054545

Visningar 56

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 25 maj 22:12

Hänkelvas från RÖRSTRAND design Gunnar Nylund

Utropspris

|0 Bud

649 kr

Auktionen avslutades utan bud

Sinnessjukt

Grödinge, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

132 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?