Beskrivning

Ett fint, grönt keramikfat eller skål i lergods från Upsala Ekeby porslinsfabrik och troligen från år 1944. Fatet är ur serien Glory och formgivet av Anna-Lisa Thomson. Skålen är i bra skick utan skador eller nagg och fin inuti. På något ställe är glasyren inte riktigt täckande. Keramiken har ett klyftmönster i vacker art deco och den är glaserad med havsgrön glasyr. Skålen är cirka 21 centimeter i diameter och fem centimeter hög. (De vita fläckarna på bilderna härstammar från blixten vid fotograferandet och finns ej i verkligheten!) Keramiken är, såsom jag uppfattar det, djupstämplad undertill med nummer ”10/2442” (bild fyra) samt har en sliten äldre UE-etikett (bild tre). Det var svårt att fotografera stämplingen, eftersom den sitter under glasyren. Var vänlig se bilderna.

Här kan du se en likadan, fast något större skål: https://retrocrafts.se/produkt/keramikfat-glory-anna-lisa-thomson-upsala-ekeby/

Detta är en äkta auktion! Utropspris endast 195 kronor och inget reservationspris, utan du får Anna-Lisa Thomsons keramik från UE för 195 kr om ingen annan bjuder högre! Jag packar i hård kartong med bubbelplast och tar aldrig ut någon avgift för förpackningsmaterial, hantering eller dylikt. Schenkers (spårbart och försäkrat) porto för denna auktion blir 59 kronor.

Betalning på Traderas sida: Till bankkonto, PayPal, Swish mm. Självklart sampackar jag om du vinner fler av mina auktioner. Titta gärna på mina andra antikauktioner.

(Sökord: Uppsala konstkeramik Tomson Tomsson Gefle )

Objektsnr 627958195

Visningar 225

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 11:09

Upsala Ekeby Anna-Lisa Thomson Glory havsgrön klyft fat eller skål från år 1944

Utropspris

|0 Bud

195 kr

Auktionen avslutades utan bud

finagrejer6

Södertälje, Sverige

5.0

finagrejer6

Verifierad

Toppsäljare

555 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?