Beskrivning

Två stora antika gipsfiguriner, från tiden kring förra sekelskiftet. Har alltid kallat dem änglar/keruber men de har ju faktiskt inga vingar.

Minst 100 år gamla, antagligen äldre. Kommer från en släkting som enligt uppgift ska ha haft dem på piedistaler med glaskupa över. Helt fantastiska som bokstöd eller på var sida av en öppen spis eller kakelugn. Eller i fönstret tillsammans med gröna växter.

Figurinerna är garanterat i originalskick. Gipset har någon typ av färg på sig vilket givetvis har hunnit få en del patina och märken av tidens gång. Det finns en hel del märken som antagligen är slitage men faktiskt lika gärna kan vara från tillverkningen. Inga sprickor eller andra allvarliga skador. Helhetsintrycket är mycket fint och med den rätta klassiska /antika känslan.

Mått: ca 50 cm höga och "bottenplattan" är ca 15 x 18 cm. Figurinerna packas i en flyttkartong av den stadigare sorten.

Vi har flyttat till mindre och kommer att lägga ut saker till hemmet, kläder, skor och böcker efter hand. Missa inte mina andra auktioner! Samfraktar gärna ifall du hittar något mer intressant och om paketet inte blir alltför stort och svårhanterligt. Pälsdjur finns i hemmet men de har inte haft direktkontakt med varor eller emballage om inget annat anges.
Lycka till med budgivningen!

Objektsnr 631526553

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 17:45

Stora antika gipsfiguriner, barn / kerub / ängel - skulptur

Utropspris

|0 Bud

929 kr

Slutar om

MinnenoMöbler

Alsen, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

575 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?