Beskrivning

Hej… Nu säljer vi våra allra finaste champagne glas. Sammanlagt 8 munblåsta glas med guldrand på både kupa och fot samt en tydlig etsad dekor enligt förebild från en av Sveriges mest kända och hyllade konstnärer. Johan Tobias Sergel levde mellan åren 1740 och 1814 och var bildhuggare, målare och tecknare där flera teckningar skildrade det gustavianska hovlivet under Gustav den III tid. Dessa glas tillskrivas designmässigt Johan Tobias Sergel under år 1791. Glasen tillhör serien Sergel vilken togs fram i modern tid fram av butikskedjan Duka som grundades år 1962.

Information om de 8 st Champagne / Cocktail glasen:
Champagne / Cocktail / Martini glasen är 16 cm höga och kupans diameter är 10,5 cm. Glaset som har samma form som ett coupeglas passar bra för att servera en god cocktail men även ör att servera champagne.

Samtliga glas är munblåsta och har en mycket vacker gustaviansk dekor som ursprungligt hämtats från Johan Tobias Sergels teckningar.

För att bibehålla guld-dekoren intakt och med hög glans, ska glasen diskas för hand på samma sätt som vi har gjort över tid. Vi har använt dessa glas som exklusiva glas för bröllop, fest, födelsedagar och jubileum.
Samtliga glas är därför i ”mint condition” och således i skick som helt nya och oanvända.

Vi erbjuder välpackad, fri frakt med DHL eller liknande.
// Hans L

Objektsnr 631084654

Visningar 91

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 15:26

SERGEL 8 st Cocktail / Champagne glas.

Pris

1 520 kr

stardust_mari

Mariestad, Sverige

Verifierad

16 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?