Beskrivning

Inbund med skyddsomslag

Hur ofta får man möjlighet att kika bakom draperierna på en av världens mest hemlighetsfulla regeringar? Och har en kinesisk toppolitiker någonsin öppet berättat om händelserna på Himmelska fridens torg? Zhao Ziyang -Statens fånge är en berättelse om en mans kamp för ett mer liberalt Kina.

Zhao Ziyang - statens fånge är en berättelse om en mans kamp för ett mer liberalt Kina, och om Zhao Ziyangs sista år vid makten, sammanställd efter hans död år 2005. I hemlighet spelade han in kassettband som han gömde i sitt hem i Peking. Ingen kinesisk ledare i hans ställning har tidigare gjort något liknande. Ingen kinesisk ledare har som han haft tid att reflektera över vad som gått snett i den politiska utvecklingen. Och ingen kinesisk ledare har varit så frispråkig.

Under sina 16 år i fångenskap börjar han förstå att det krävs demokratisering, yttrandefrihet och flerpartsystem, om Kina ska kunna dra full nytta av den ekonomiska utvecklingen. Hans ord visar också tydligt att Kina i dag styrs av en liten, fast sammansvetsad grupp ledare, vilkas familjeband binder dem samman i lika hög utsträckning som gemensamma intressen i näringslivet och politiken. I princip kan man säga att Kina ännu sitter fast i den linje som etablerades efter att Zhao avsattes 1989. Hans tankar är med andra ord i högsta grad ännu giltiga.

****************************************************************

Välkommen till min butik

Jag samfraktar gärna. Kolla gärna in mina andra auktioner/annonser. Du kommer till min butik om du klickar på Loppis-Lisa. I butiken kan du också göra sökningar..

Köp av 2st varor eller fler
När du köper fler varor vänta med betalningen. Jag kommer att ändra till ny fraktkostnad. Tyngre brev/paket skickas med schenker.

Auktioner önskar jag betalning inom 5 dagar

Om du vill vänta med betalningen hör bara av dig

Jag tar ut en hanteringskostnad på 2 kr per brev eller paket

Jag postar måndag, onsdag, torsdag och fredag.

Mina betalningsuppgifter kommer i vinnarmailet från Tradera

Specified shipping refers to Sweden. Alla varor till utlandet skickas endast spårbart.

Om du väntar på ett mail från mig titta i skräpposten, mycket fastnar där.

Ha det gött

Loppis-Lisa

Objektnr 632656422

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Zhao Ziyang - statens fånge - En kinesisk premiärministers hemliga tankar

Pris

149 kr

Loppis-Lisa

Arvika, Sverige

5.0

Loppis-Lisa

Verifierad

Toppsäljare

4 998 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?