Beskrivning

Svensk slöjdkonst, av Uuve Snidare

Konsthantverk och slöjd är populärt igen. Modet har blivit folkloristiskt och designbutikerna fylls med det handgjorda. Många lär sig sticka och virka, eller börjar göra det igen, från konstskolelever till vanliga entusiaster. Kanske har vi tröttnat på det massproducerade och tillfälliga? Dessutom värnar vi mer och mer om det svenska, nu när man till och kan hitta dalahästar som är "made in Korea".

I Svensk slöjdkonst, presenteras hantverk från hela landet. Författaren och textilkonstnären Uuve Snidare går igenom många av slöjdens material: tråd och garn, trä, lera, metall, gräs, halm, med mera.

Vi får en inspirerande och kunnig bakgrund till hemslöjdens djupa rötter i Sverige men framför allt en inblick i nutida slöjdande.

Här möter vi materialens mästare: hantverkare och konstnärer som bjuder in oss i sina verkstäder och ateljéer och berättar om sin produktion. Slöjd blandas med konst, ord och tankar och man upplever vilken starka hantverkstraditioner som finns i vårt land. Nu tar sig kreativiteten nya, spännande uttryck. Datorstickat, syntet, gummi, plast samsas med traditionella material.

Svensk slöjdkonst är en vacker och modern bok om vild skaparlust och kärleken till det handgjorda!

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, ganska nära nyskick! Det finns ett ringa slitage på omslagets kanter samt vid övre pärmhörnet en liten reva som bokens nye ägare elegant kan snygga till med en bit tejp på baksidan. Boken är rikligt illustrerad med härliga fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 270/260 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 1200 gram
Sidantal 176
Författare Uuve Snidare
Förlag Forum bokförlag
Språk svenska
Utgivningsår 2005
ISBN 91-37-12621-0

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 619965351

Visningar 111

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 20 jan 17:18

Svensk slöjdkonst

Såld för

|0 Bud

108 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 956 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?