Beskrivning

Boken "Gärsgår'n i vårt landskap" av Sten Hagander ny direkt från författarens eget lager.
Den är inbunden med tjocka pärmar och rikt illustrerad, totalt ca 200 sidor.

Ska du bygga gärdsgård eller bara vill lära dig mer om hägnadernas historia är detta boken för dig. Boken har belönats med flera priser och hyllats av alla som vill bygga eget eller låta någon annan göra det. Den har också fungerat som kurslitteratur i en rad utbildningar genom åren.
Boken passar förstås också utmärkt som sommarbok i hängmattan eller som present.

Resumé från baksidan:
Praktiskt taget alla har sina rötter i det gamla bondesamhället.
Gärsgår'n i vårt landskap ger en konkret och spännande upplevelse av vardagen, innan industrisamhället och dess produkter tog över. Boken är ett resultat av fleråriga studier, rekonstruktioner och eget byggande. Den som genom ökade kunskaper vill slå vakt om en unik del av kulturmiljön får här god hjälp. Trägärdsgården är en prydnad i landskapet och ett gott alternativ till andra hägn. Här får den som genom byggande vill återuppta äldre traditioner en rikt illustrerad handledning med stöd för materialanskaffning m.m.
Resultatet av författarmödan speglar en iakttagare med sällsynt säkert öga, stor pedagogisk fallenhet, hantverkserfarenhet samt känsla för kultur och natur. Ingenting skymmer dock glimten i hans öga. Pojken och spjuvern hittar vi i berättelserna från hans uppväxt, som finns på olika platser i boken.

Objektsnr 627624218

Visningar 45

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 21 apr 08:36

Boken - Gärsgår'n i vårt landskap

Pris

260 kr
Annonsen är avslutad

Någon annan har föreslagit 220 kr.

umhh

Rönninge, Sverige

Verifierad

283 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?