Beskrivning

Gotland - Östersjöns pärla - Centrum för handel och kultur i Östersjöområdet under 2000 år sammanställd av Tore Gannholm

Den gutniska historien har mycket lite gemensamt med svensk historia. Gotland har haft två storhetstider innan sveariket fanns som begrepp, och var Östersjöområdets handels- och kulturcentrum fram till 1300-talet. Tore Gannholms forskning har kastat nytt ljus över Sveriges historia under första årtusendet, ja även över Europas.

”Hans bevisföring är bestickande, allra helst som Gotland ofta glömts bort. Av rent vanetänkande har Gotlands historia kopplats samman med Sveriges. Få tycks ha tänkt tanken att ön och dess befolkning kan ha en egen historia, att den i tidig tid hade stor betydelse som knutpunkt och handelscentrum. Arten av arkeologiska fynd tyder på Detta. Tar man Gutasagan på samma allvar som förärats Snorre Sturlassons "Nordiska kungasagor" - dvs som indicium, i brist på bättre - så öppnar sig nya, hisnande perspektiv vad gäller Sveriges och Skandinaviens historia under folkvandringstiden. Ja, också Europas."

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med svartvita fotografier, reproduktioner och kartor.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 218/140 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 550 gram
Sidantal 320
Författare Tore Gannholm
Förlag Eget förlag
Utgivningsår 1994
Språk svenska
ISBN 91-972306-5-0

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 629568849

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 15 apr 18:31

Gotland - Östersjöns pärla - Centrum för handel och kultur i Östersjöområdet

Utropspris

|0 Bud

85 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 790 omdömen