Beskrivning

Hovdala slott, av Ewa Kewenter och Ralf Turander. Första boken om Hovdala slott! (www.hassleholm.se/hovdala)

Fotografen Ralf Turander och författaren Ewa Kewenter har nu gett ut den första stora boken om Hovdala slott.

På Hovdala slott, vid Finjasjöns södra strand i Hässleholms kommun, har människor levt och verkat under mer än 500 år. Slottet och parken utgör idag ett statligt byggnadsminne och är ett nationellt kulturarv. Boken om Hovdala slott har tillkommit för att levandegöra det vackra slottet och dess fascinerande historia - en historia som i mycket är familjen Ehrenborgs historia som bott här under mer än 300 år.

Hovdala, dess historia och dess ägare presenteras i en storslagen och intressant bok med titeln Hovdala slott. Författare är Ewa Kewenter, som skildrar slottets öden under ca 700 år. Namnet Hovdala förekommer först på 1300-talet, men långt tidigare har det funnits bebyggelse på denna plats. Självklart skildras familjen Ehrenborg, som ägt och bott på slottet i nio generationer, men även tidigare ägare och historia finns med i boken.

Boken är fylld med imponerande vackra bilder fotograferade av Ralf Turander. Han har följt slottet under mer än ett år och kan därför visa det vid olika årstider. Bilderna är tagna både inom och utom slottet. Som läsare fastnar man lätt vid de vackra bilderna och måste ta sats för att läsa vidare.

Hässleholms kommun är att gratulera till att ha tagit initiativet till boken Hovdala slott. Boken kommer att bidra till att skapa intresse för detta unika nationella kulturarv.

Den inbundna boken (linneklotband) i stort format med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Det finns ett skrapmärke på bakre pärmens kant som orsakat ett litet hål i omslaget precis vid pärmkanten och som man knappt lägger märke till. Boken är mycket rikligt illustrerad med stiliga fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 295/225 mm
Ryggbredd ca 27 mm
Vikt ca 1490 gram
Sidantal 239
Författare Ewa Kewenter
Fotograf Ralf Turander
Förlag Hässleholms kommun
Språk svenska
Utgivningsår 2008
ISBN 91-633-3719-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632874257

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 16:19

Hovdala slott – ett praktverk om slottet utanför Hässleholm

Utropspris

|0 Bud

160 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 970 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?