Beskrivning

STOCKHOLM -STADEN SOM FÖRSVANN

av Anders Sjöbrandt och Björn Sylvén

Natur och kultur förlag 2000.

Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick, mindre bruksspår.

Här får vi följa med på fascinerande utflykter genom Stockholm som det såg ut för inte så länge sedan. Minnas Sagerska husens praktfulla fasader mot Hamngatan, återse glömda palats utefter Drottninggatan, slinka in på gården bakom huset med de gamla fröknarna, se var Cajsa Warg bodde en gång, besöka det världsberömda Vinterpalatset ... Över 150 färgbilder av märkligt hög kvalitet förmedlar ett Stockholm som i många avseenden präglades av tidigare generationers liv de småskaliga stadsrum i innerstaden som så ofta avviker från dagens. På knappa tjugo år genomgick Stockholm en omstörtande förvandling. Det var inte fråga om ett eller annat hus som försvann här utraderades kvarter efter kvarter med bostäder, verkstäder och butiker. Invanda miljöer som i den dagliga tillvaron skapat en samhörighet med staden och dess invånare var plötsligt borta. Många läsare kommer att känna igen sig i dessa bilder men de ger också nyare stockholmare möjlighet att ta del av de stadsmiljöer som stadens fäder på 1960-talet inte ansåg vara värda att bevara åt eftervärlden. Motiven från innerstaden ger oss en uppfattning om de arkitektoniska kvaliteter som gick förlorade i rivningsvågen. 26 olika fotografer bidrar. I första hand stockholmsintresserade amatörfotografer, men även professionella fotografer finns representerade liksom arkiv och museer. 90% av bilderna har aldrig varit publicerade förut. Särskilt intressant för dem som är intresserade av Stockholms historia och kulturhistoria eller av arkitektur, turister. Förord av Per Wästberg.
Anders Sjöbrandt är idégivare till boken och ansvarig för bildurvalet. Han undervisar i historia och religion vid Stockholms stads gymnasieskolor. Björn Sylvén har skrivit texterna. Han är verksam som kommittésekreterare och har medverkat som textförfattare i ett flertal skrifter inom ämnena teknikhistoria, trafik och miljö. Han är en ofta anlitad föredragshållare om det Stockholm som var.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Jag delar inte på annonser med fler än en bok.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

OBS! Då jag har fri frakt, väljer jag fraktalternativ.
Mindre böcker skickas med Postnord, större med Schenker eller DHL.
Jag packar på morgonen. Kontrollera din adress direkt vid köp!

FRAKTFRITT! (Inom Sverige, free shipping, only in Sweden).

Jag väljer fraktsätt och packar noga. Emballage ingår.

Betalning inom 5 dagar. Därefter läggs annonsen ut till försäljning igen.

Jag säljer endast begagnade objekt.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

Som köpare hos Haldins Hylla har du 14 dagars ångerrätt.. Ångerrätten börjar gälla dagen efter du tagit emot varan. Detta enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st.) Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom 30 dagar. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten. Det är bara att mejla mig så löser jag det hela!

Objektsnr 609586824

Visningar 152

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

STOCKHOLM -STADEN SOM FÖRSVANN Anders Sjöbrandt Björn Sylvén 2000

Pris

250 kr
Annonsen är avslutad

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 118 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?