Beskrivning

Det nya Stockholm: Sankt Eriks årsbok 1991/92 av Björn Hallerdt. I toppskick.

"Det nya Stockholm är rubriken på Sankt Eriks årsbok 1991/92. Den tar upp situationen idag och utsikterna för morgondagen, i ett läge då marken inom stadens gränser egentligen är fullbyggd, samhällsekonomin vacklar och anslutningen till den europeiska gemenskapen kan skapa osäkra nya förutsättningar.
INFRASTRUKTUREN bildar huvudtemat i Hans Wohlins och Staffan Helmfrids principiella översikter. Är den kunskapsintensiva, högteknologiska verksamheten Stockholms räddning? Kan staden behålla sin ledande ställning i landet och få en viktig funktion i en internationell, baltisk region? Är jättesatsningen på nya trafikleder ett löfte eller ett hot?
FÖRTÄTNING är nyckelordet i vår tids stadsplanering, då industritomter, hamn- och järnvägsområden får lämna plats för nya bostäder och verksamheter. Jan Inghe-Hagström presenterar Hammarby Sjöstad, Aleksander Wolodarski Starrbäcksängen och S:t Eriks sjukhusområde, Ulf Sandell Husarviken. Ingela Blomberg granskar kritiskt ett par av de genomförda projekten.
HUMANEKOLOGIN riskerar att sättas på undantag både i expansionstider med för mycket pengar och vid depressionens penningbrist. Anders Sandberg hävdar den gröna stadens betydelse och Marianne Råberg slår vakt om den kulturhistoriska bebyggelsen. Per Wästberg söker fånga in Stockholms speciella atmosfär, vid sekelskiftet och idag, som en eloge till Samfundet S:t Erik vid 90-årsjubileet."

Skickar varan så fort betalning är registrerad.
Givetvis samfraktar jag och även avhämtning i centrala Stockholm går utmärkt.
Kommer från ett rök- och djurfritt hem.
Använder inte sköljmedel och tvättar parfymfritt.


Lycka till!

Objektnr 627105666

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 15:40

DET NYA STOCKHOLM SANKT ERIKS ÅRSBOK 1991/92 - BJÖRN HALLERDT I TOPPSKICK

Utropspris

|0 Bud

35 kr

Auktionen avslutades utan bud

sjundesinnet

Stockholm, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

5 556 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?