Beskrivning

Bygden kring berget - Kinnekulle under tusen år, av Agneta Tjäder och Christer Hallgren

Många böcker och skrifter om Kinnekulle har getts ut under åren, var och en inriktad på sitt eget lilla område. Med denna bok kommer för första gången en heltäckande bok om "Det blommande berget".

Kinnekulle lämnar inte någon besökare oberörd. Har man en gång varit där vill man tillbaka. Till de slingrande vägarna mellan tusenåriga kyrkor och hedniska runstenar. Till de gamla herrgårdarna där ägarna har hetat Olof Skötkonung och Magnus Eriksson och Torgils Knutsson. Till de vittrade murarna, borgruinerna, storstensgravarna, de heliga källorna och leende beteshagarna. Till munkängarna med den doftande vita ramslöken och hedarna med orkidéer i överflöd.

Läsaren får följa med på en resa till raviner med brusande bäckar och vattenfall, hemlighetsfulla grottor, slottsparker med dignande fruktträd och högkullen med sin hätta av diabas och hänförande utsikt över slätten och Vänern.

Det är journalisten och författaren Agneta Tjäder som tillsammans med fotografen Christer Hallgren har fångat berget och dess olika skiftningar från vår till vinter.

Boken innehålla ett rikt textmaterial som sträcker sig över ett brett område, från bergets ursprung med dess natur och fauna till berättelser från forna tider, intressanta historiska händelser och sägner. Vidare om Kinnekulles stenindustri, de stora gårdarna och även en del av de små, en titt på traktens kyrkor och deras historia, berättelser om hur det var förr och hur man bodde, levde och åt mm. En fantastisk resa i bokform om Kinnekullebygden, både i ord och bild.

Den inbundna boken (linneklotband) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med spännande fotografier och reproduktioner, övervägande i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 257/230 mm
Ryggbredd ca 17 mm
Vikt ca 895 gram
Sidantal 184
Författare Agneta Tjäder och Christer Hallgren
Förlag Warne förlag
Utgivningsår 2001
Språk svenska
ISBN 91-86425-14-5

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630394956

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 23 apr 17:00

Bygden kring berget - Kinnekulle under tusen år

Slutpris

|

210 kr

Auktionen är avslutad

ElvisDeputySheriffNo3 vann auktionen

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?