Beskrivning

Natur och kultur på Öland. Publicerad av Länsstyrelsen i Kalmar län

Det öländska landskapet är idag ett landskap med världsarvstatus. Men det är inte bara öns södra tredjedel som förtjänar omvärldens uppmärksamhet. Hela Öland är, för att använda Carl von Linnés ord, "helt annorledes Sveriges övriga provinser" och hela ön utgör också en levande uppslagsbok i naturens och kulturhistoriens alla mysterier. I den här boken presenteras detta annorlunda landskaps natur- och kulturmiljöer, men också i några inledande avsnitt historien om hur allt blev vad det är.

Natur och Kultur på Öland ger en samlad redovisning av skyddsvärda natur- och kulturmiljöer på Öland. Här redovisas närmare 300 natur- och kulturområden. De täcker en stor del av Öland. Naturmiljöerna omfattar 52 procent och kulturmiljöerna 67 procent av Ölands landyta.

Att värna om Ölands rika natur- och kulturmiljöer är en uppgift för oss alla. För att kunna klara detta måste vi känna till vad som är särskilt värdefullt. Med ökad kunskap kan markägare, brukare och alla andra som vistas ute i landskapet hjälpa till att bevara och utveckla natur- och kulturmiljöer på ett sådant sätt att den biologiska och kulturella mångfalden förblir lika rik som den är idag.

Besök Öland och upplev dess miljöer på egen hand med hjälp av denna vägledare!

Geologi, historia, växter, djur och ett stort antal värdefulla natur- och kulturmiljöer beskrivs. Rikligt illustrerad. Den senaste övergripande beskrivningen av natur och kultur på ön som vilar på vetenskaplig grund.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick! Boken är rikligt illustrerad med fotografier och kartor i färg. I en plastficka på bakre pärmens insida finns en detaljerad karta, skala 1:80 000. Namnteckning på försättsbladet.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 268/215 mm
Ryggbredd ca 32 mm
Vikt ca 1845 gram
Sidantal 463
Redaktör Markus Forslund
Förlag Länsstyrelsen i Kalmar län
Utgivningsår 2001
Språk svenska
ISBN 91-973802-4-5

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630395825

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 23 apr 17:07

Natur och kultur på Öland – ett praktverk i stort format

Utropspris

|0 Bud

250 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?