Beskrivning

Hårdast bland de hårda - en kavalleriofficer i fält, av Sebastian Jägerhorn

När Sverige gav sig in i trettioåriga kriget utgjorde de finska ryttarna över hälften av Sveriges nationella kavalleri. På slagfältet placerades de ofta i förtruppen, där striden var som hårdast. Under kavalleriöverstar som Åke Tott och Torsten Stålhandske nådde de ryktbarhet och deras insatser noterades redan av samtiden.

I boken Hårdast bland de hårda står kavalleriofficeren Johan Henriksson Jägerhorn i centrum. Han deltog i otaliga större och mindre strider och ledde sina ryttare till seger i slagen vid Wittstock 1636 och Breitenfeld 1642. Men tre år senare stupade han för en kula vid Rendsburg i Holstein.

Vid fredsslutet 1648 stod Sverige som segrare. Stockholm blev centrum i en nordeuropeisk stormakt, medan Finland förvandlades till en mer perifer riksdel, en buffertzon mot öst.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick! Boken är förlagsny och oläst! Den är rikligt illustrerad med reproduktioner, fotografier och kartor i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 230/218 mm
Ryggbredd ca 26 mm
Vikt ca 1195 gram
Sidantal 271
Författare Sebastian Jägerhorn
Förlag Medströms Bokförlag
Utgivningsår 2018
Språk svenska
ISBN 91-7329-141-5

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 629936965

Visningar 45

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 19 apr 17:30

Hårdast bland de hårda - en kavalleriofficer i fält - Förlagsny bok!

Utropspris

|0 Bud

175 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?