Beskrivning

En oupphörligt spännande och suggestiv trilogi om Tyko och hans resa genom tre världar

Flera hundra meter ner i den mörka gruvan arbetar 13-årige Tyko med att leta efter silver, som ska bekosta "Den dansande djävulens" överdådiga fester ovan jord. Men så kommer söndagen som förändrar allt. Och som tar Tyko och vännen Julius med på en hisnande resa till nya världar.

Sedan fyra års ålder har Tyko tvingats arbeta i en mörk och farlig gruva. Varje dag har han, tillsammans med andra föräldralösa pojkar, letat efter silver i gruvans smalaste och trängsta gångar. Silvret tillfaller den maktfullkomlige och excentriske härskaren av staden, hertig Mazoo, och ska bekosta hans överdådiga fester där han tvingar sina slavar att dansa för honom.

Men en söndag händer något märkligt: i en dröm läser en skata upp en vers för Tyko om hans mamma. En vers som gör livet i gruvan, med den hårde förmannen, lite lättare att uthärda. Kort därpå får Tyko ett hemligt meddelande, som uppmanar honom att lämna gruvan så fort som möjligt. Han bestämmer sig för att lyda uppmaningen och i hisskorgen får han oväntat sällskap - den lille tunne Julius från gruvan följer med honom.

I staden möter de ett hemligt geografsällskap, som berättar om existensen av tre olika världar. Tyko får också en bok och ett brev. Boken får inte öppnas före hans fjortonde födelsedag och han måste då befinna sig i den andra världen.
Problemet är bara att vägen till den andra världen går via gruvan. De måste alltså ner dit igen, ner till den ursinnige förmannen...

Äventyret fortsätter i den andra delen i Widmarks suggestiva trilogi om Tyko och hans resa genom tre världar

Tyko Flores äventyr fortsätter i Den andra världen, som inte bara har två solar och två regnbågar utan även en galen furste, som matar huvudstaden Son-Lis hajar med slavar. Men den största överraskningen är Julius, som visar vara sig en annan än den Tyko trodde... Tyko och Julius har tagit sig till Den andra världen. Tack vare en skata, en råtta och en padda lyckades de undkomma den ryslige förmannen och slavlivet i gruvan.
Den andra världen är full av överraskningar; där finns bland annat två solar och två regnbågar. Men den största överraskningen är Julius, som visar sig vara någon helt annan än den Tyko trodde...
Tillsammans med tre personer i ett vaudevillesällskap, som verkar märkligt bekanta, reser de till huvudstaden, Son-Li. Härskaren av Den andra världen är en galen furste som har dödat sina egna föräldrar. Varje dag kastar han ner några av sina slavar i vattnet där hajarna väntar.
Från Son-Li ska de försöka finna vägen till Den tredje världen där hans mamma hålls fången. Men att resa dit är väldigt farligt. Och dessutom är Tyko efterlyst.

Objektsnr 628999384

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 17 apr 13:09

Den dansande djävulen Fyrtornet i Son-Li CD bok av Martin Widmark

Utropspris

|0 Bud

48 kr

Auktionen avslutades utan bud

emmatoft

NYKÖPING, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

269 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?