Beskrivning

Ljuskrona/takkrona för värmeljus, i smidesjärn, från kanske 1950-tal, säljes

Vad innebär det att någonting är tillverkat i smidesjärn? Det vet jag inte riktigt. Ändå var det just det ordet som gjorde sig påmint när jag vid städning av föräldrahemmets vind påträffade min mormors ljuskrona för levande ljus av värmeljus-typen. Min magkänsla säger mig, kort och gott, att den är gjord av smidesjärn. Jag minns att den hängde i mormors inglasade balkong på 1980-talet. Jag är inte så förtjust i tanken på att ha levande ljus hemma, så det är lika bra att denna ljuskrona får chansen att glädja en ny ägare.

Tillverkare och ålder är okända. Jag noterar inga stämplar på den. Min gissning får bli att den kommer från ca 1950-talet, då mormor flyttade in i huset där kronan hängde.

Jag uppfattar inte några signifikanta defekter på eller med denna ljuskrona: den är inte böjd, sprucken eller repig. Däremot noterar jag flera små färgsläpp på den (se bild). Dessa borde vara enkla att sminka upp med lite svart färg, resonerar jag.

Max-bredden är ca 39 cm. Maxhöjden är ca 42 cm utan hängare. Varje hängare är ca 17 cm lång. Vikten (inklusive de tre hängarna) är ca 1.62 kg. I vadderad fraktlåda blir vikten ca 2.5 kg.

20-kr-sedeln tjänar som storleksreferens och ingår inte i affären.

För Schenker-frakt eller avhämtning i Göteborg.

Objektsnr 628104047

Visningar 211

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 9 apr 15:31

Ljuskrona/takkrona för värmeljus, i smidesjärn, från kanske 1950-tal, säljes

Slutpris

|

66 kr

Auktionen är avslutad

Lejonet81 vann auktionen

rhenriknilsson

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

283 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?