Beskrivning

Säljer en helt fantastisk jugendduk/löpare som nog knappt har använts. Mycket väl omhändertagen. Inga håligheter eller slitningar i väven. En enda liten fläck/prick och den är på baksidan (se sista bilden). Jag har haft en till betydligt större med samma mönster, men den sålde jag tidigare eftersom jag insåg att jag inte fann en bra plats för den. Jag har nyligen flyttat och har inte så stort. Nu är beslutet detsamma för denna underbara duk, även om det svider lite i hjärtat <3

OBS! Anar du ett typ rutmönster i tyget (t ex i sista bilden), så är det för att jag precis strukit duken innan fotografering, på en sliten strykbräda. Det är alltså tillfälliga avtryck från strykbrädan du ser och inget bestående!

Väven är av linne och varpen (och därmed också fransarna) av bomull. Mönstret och färgerna är typiska för det tidiga 1900-talet och väldigt starka och klara. ”Blomman" kan du t ex se på ett skåp i matrummet på Carl Larsson-gården. Broderiet har utförts med silkesgarn, vilket ger mönstret ett glansigt och lyxigt intryck. Fransarna är lite ojämna = några trådar än längre än andra. Inga knutar dock. Jag levererar den nytvättad (naturligtvis handtvätt).

Mått: ca 1,15 cm lång exkl. fransarna, ca 1,67 cm inkl. Fransarna, ca 47 cm bred.

OBS! Säljaren har katt, men hemmet är rökfritt!

Betalning emotses inom tre dagar efter avslutad auktion och jag skickar försändelsen inom tre dagar efter mottagen betalning. Behöver du fler dagar på dig att betala eller vill dela upp betalningen, kan du t ex välja faktura 30 dagar via Klarna som betalningsmetod.

Jag packar mycket väl och tar inte ansvar för fraktbolagets behandling av paketet. Frakten står vinnaren av auktionen för och jag erbjuder de två billigaste fraktalternativen för varje försändelse som skickas så att köparen själv får välja vad som passar bäst. Fraktpriserna är ingenting jag styr över. I annonsen och vinnarmejlet framkommer vilka betalningsmetoder som gäller och jag tar INTE emot banköverföringar på "traditionellt sätt".

Lycka till med budgivningen :)

Objektsnr 628105464

Visningar 253

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 1 apr 11:31

Fantastisk duk/löpare, ca 1,67 m x 47 cm, jugend, fint skick, lin, silke, fest!

Slutpris

|

480 kr

Auktionen är avslutad

Tinnalilla vann auktionen

Arkeologen71

Dala-Husby, Sverige

5.0

Arkeologen71

Verifierad

Toppsäljare

581 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?