Beskrivning

Tidningen Se från 1941.

Reportage: Herbert Olivecrona är en mästerlig kirurg. Tidningen har följt honom under en operation. Herbert Olivecrona är världens främste hjärnkirurg just nu. Han har nyligen fyllt 50 år. Här beskrivs i detalj hur han går tillväga när han opererar en hjärna. Det professor Olivecrona gör är mirakulöst, skriver SE. Runt omkring sig har han en hel kader av sjuksystrar vars uppgift det är att assistera den store mästaren och hans precisa hand.

Reportage: En katastrof har utspelat sig i Krylbo. Tre godsvagnar fullproppade med krut har flugit i luften vid stationsområdet, med stor förödelse som följd. Tidningen skildrar det hemska som har hänt, mitt i Krylbo. Butiker och lokaler i närheten blåstes ut!

Reportage: Värnlösa kvinnor och barn är offer för ryssarnas bombningar av Helsingfors just nu. Tidningen skildrar begravningen av dessa oskyldiga finländare. På bild ser vi massgraven och en liten kista som tillhör ett fyraårigt barn, ännu ett offer för bombandet av Finland. Måtte det få ett slut någon gång.

Reportage: I nästa reportage skildras hur Finland går till motattack för att försvara sin nation och sin befolkning. Man har lyckats återta flera viktiga orter i Karelen och attacken går vidare bland de modiga finländarna. Här beskrivs hur offensiven går till och hur man försöker mota bort de ryska styrkorna.

Reportage: SE har besökt Island. Översiktsbild över Reykjavik. Nedslag i olika miljöer i huvudstaden.
Reportage: Några flickor har gett sig ut på cykel för att tillryggalägga sträckan Furuvik - Leksand. Tidningen följde med dem och tog bilder på vägen. Bilder från Falun, Ornäs och stugan vid Runn där, Bild från Gilberts konditori i Borlänge. I Borlänge tog man även bild på paret Ingrid Ydring och Arvid Ydring från Kristinehamn.

Reportage: Tidningen har följt med en skärgårdsbåt genom Stockholms skärgård och nu skildrar man de olika stoppen.

Reportage: Kungen har haft sin traditionella semester på Särö. SE var där med kameran.

Reportage: Prinsessorna på Haga har varit på badsemester i Falsterbo. Nu publicerar tidningen ett stort reportage med härliga bilder på sessorna när de leker i vattnet.

Artikel: Det har varit turnering i tennis i Saltsjöbaden. På bild ser vi tennisspelare Fritiof Billquist.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektsnr 621941625

Visningar 126

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 30 1941 Herbert Olivecrona, Krylbo, Finland i krig, Island, Arvid Ydring

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

358 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?