Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Inga Florell.

Reportage: En pyroman sätter skräck i Örebro just nu. Han har startat eldsvådor på 30 ställen redan och han skriver hotelsebrev som publiceras i lokaltidningen. SE har besökt Örebro för att träffa brandkåren där. I det här reportaget får vi följa deras arbete. Bilder på brandmännen Lennart Zigher, Oscar Aborn, Ivar Dahlkvist, kommunpolitikern Artur Fredelius, Fritz Eriksson. Gunnar Rydberg.

Reportage: USA har presenterat ett flygplan som slår det mesta. Det kallas för "Den flygande fästningen" och det är ett riktigt monster. En ung och vacker värdinna tar med oss på en tur inuti flygmaskinen på flera bilder. Så ser det ut inuti en flygande fästning. Det fullständiga namnet på underverket är Boeing B-17 Flying Fortress. Amerikanska försvaret har engagerat den kända och vackra dansösen Vera Zorina att visa upp bombflygplanet som man hoppas ska ha en avgörande roll i kriget.

Reportage: Världsberömda professorn i Uppsala, fysikern The Svedberg visar gamla bilder från sin uppväxt och berättar om sitt liv.

Reportage: Inga Florell i stort bildreportage. Hon är rar och hon är söt och hon flirtar gärna med den manliga publiken, skriver tidningen.

Reportage: SE har besökt Orrefors glasbruk. Där träffade man Simon Gate som är konstnärlig ledare.

Reportage: Hattmakaren Rune Renée Hedbom har skapat nya hattar. SE lät några av de vackraste damerna i Borås posera med dessa kreationer på huvudet. På bild ser vi: Barbro Ek, dotter till en disponent i Borås. Therèse Sandvall, Borås första dam. Borgmästarinnan Karin Skoog. Marta Wennerlund, söt konsulinna från Borås. Brita Tingvall, gift med läkaren Seth Tingvall. Dansösen Jiji Sahlstedt-Torsvik.

Reportage: SE har varit på hästtävlingar i Ulriksdal.

Bild: Ulla Svedman är på en helsidesbild i tidningen. Hon packar baddräkter i Borås.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektsnr 623463146

Visningar 115

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 19 1942 Örebro, Flygande fästningen, Simon Gate, Lennart Zigher, The Svedberg

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

359 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?