Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Solveig Lagström-Ekelund.

Reportage: Vilken stad i Sverige har flest vackra flickor? SE slår fast att vinnaren är Borås! Tidningen har besökt Borås för att ta bild på unga vackra kvinnor från Borås. På bilderna ser vi: Ruth-Marie Skog. Cajsa Hindricks, servitris på ett konditori i Borås. Harriet Westergren, expedit i en parfymaffär. Sonja Dahlgren, textilarbeterska på Algots. Ulla Svedman, lagerarbetare vid Svedmans. Märta Larsson, textilarbetare hos Algots. Barbro Thornander som jobbar vid Posten. SE:s reporter skriver att han är avundsjuk på alla ungkarlar i Borås för flickorna i den här staden är så vackra. Det räcker med att man tar en promenad i vårsolen i centrala Borås så möter man dessa skönheter överallt, skriver tidningen. Många av dem är dessutom ogifta! Bilder från olika platser i Borås: Bron över Viskan med husen i bakgrunden.

Reportage: SE träffar Johan Behrn. Han bor i ett stort hus i Örebro. Ursprungligen är han en skoarbetare från Kumla. Nu är han en 63-årig direktör. Han överser olika byggen i Närke.

Reportage: Många unga norrmän har flytt sitt hemland under ockupationen för att i stället studera vid Uppsala universitet. SE besökt Uppsala för att träffa dessa norska studenter. I Uppsala har världens enda fria norska lärosäte bildats. Bilder på norska studenter i Uppsala: Frank Ringsby, Bertil Björvik från Nordnorge, Kristian Stoltenberg som beskrivs som en blond, norsk viking. Ragnar Storm-Larsen. Ottar Ottersen. Studenterna har skapat en egen tidning som heter "Norge i Uppsala".

Reportage: Samuel Norrby är en unik man. Han är både komminister och idrottsman! Tidningen träffar Samuel Norrby i Nacka.

Reportage: Under Tysklands anfall av Norge lyckades 1 000 norska fartyg rymma. Numera är dessa fartyg stationerade i Storbritannien i stället. SE visar upp dessa fartyg och berättar om deras funktion i kriget.

Reportage: Det är ransonering i Sverige och ett avancerat system har byggts upp med ransoneringskort o s v. I ett reportage skildrar SE hur det här med kuponger och ransonering fungerar.

Bildreportage: Dansaren Ebba Falk visar upp sina fantastiska rörelsemönster i ett bildreportage.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektsnr 623765919

Visningar 80

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 20 1942 Borås, Johan Behrn, Samuel Norrby,Cajsa Hindricks, Ebba Falk, Uppsala

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

359 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?