Beskrivning

Tidningen Se från 1942.

Omslaget: Maj-Britt Röningberg.

Reportage: En infekterad debatt rasar i Karlskrona just nu. Kritiken riktas mot de unga kvinnorna i Karlskrona. Karlskronaflickorna anklagas för högfärd och för att inte vilja befatta sig med beredskapsmän med lägre rang. SE reste till Karlskrona för att ta tempen på situationen. Pojkarna i Karlskrona reser hellre till Ronneby och förlustar sig där på kvällarna, eftersom flickorna från Karlskrona har näsan i vädret och är ute efter karlar med högre militär rang, karlar som kan försörja dem bättre.

Reportage: En mördare har satt skräck i Norrköping. Till slut greps han. Här skildras steg för steg hur jakten på mördaren Karl Erik Frykholm gick till. Vi får träffa dem som bidrog till att mördaren kunde gripas. Bilder på olika platser i Norrköping där man kunde observera mördaren.

Reportage: Gösta Knutsson har bildat "Oförberedda talares klubb", en klubb för dem som tycker om att konversera. SE besökte klubben i Uppsala. Bilder på deltagarna: Advokat Crysander. Läraren på Skrapan, Eva Hartman. Advokat Karl Winberg. Naturvetare Lars Olon. Ejnar Haglund.

Reportage: SE har träffat Einar Troili. Han är företagare och basar över Uddeholmsbolaget i Hagfors.

Reportage: Många familjer är trångbodda i Sverige. Tidningen har träffat Erik Brundin och hans familj. Erik Brundin arbetar som ölutkörare och han försörjer en stor familj som bor i en liten lägenhet på Kocksgatan 9 i Stockholm. De har sex barn. Hustrun heter Ruth Brundin. Så ser det ut där de bor. En sexbarnsfamilj på två rum och kök!

Reportage: Maj-Britt Röningberg är bara 19 år men hon gör redan succé som konståkare.

Reportage: USA har gjort en enorm landstigning i Nordafrika. SE har bilderna.

Annons: Helsidesannons: Gislaved skor.

Se även mina andra tidningar till salu!
Jag samfraktar!

Objektsnr 626286386

Visningar 66

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Se 50 1942 Karlskrona, Einar Troili, Maj-Britt Röningberg, Ejnar Haglund

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

360 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?