Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1976.

Reportage: Olof Palme i stor intervju. Det är Uno Florén som intervjuar Palme. Nu får vi veta om Palme privat och om hur han ser på framtiden i Sverige, med eller utan Socialdemokraterna.

Reportage: Lena Nyman ger en intervju. Hon är bara 153 cm lång. För Veckojournalen berättar hon var hon befinner sig i livet just nu.

Reportage: Markus Båth är 60 år och expert på jordbävningar i Uppsala. Han är professor. Nu intervjuas han om seismologi.

Reportage: Tidningen gör ett reportage om folkdräkter. På bild ser vi Elsa Nyberg iförd en dräkt från Sunborg. Barbro Karlsson är Länshemsslöjdskonsulent och hon bär en dräkt från Vista härad. Vi ser också färgbilder på dräkter från Toarp och Vingåker.

Reportage: Filmen "Godnatt, jord", baserad på romanen av Ivar Lo-Johansson har spelats in på Erstaviks gård i Nacka. Tidningen var med på inspelningen. På bilderna ser vi bl a Christer Rahm, Tommy Johnsson, Bengt Eklund, Fred Gunnarsson.

Reportage: Eva Ståhl är en 27-årig svensk sjuksköterska som nyligen har kunnat komma ut ur det palestinska flyktinglägret Tel al Zaatar i Beirut. Hon var ett offer för det blodiga inbördeskriget i Libanon. Nu lyfts Eva Ståhl fram i tidningen.

Reportage: Jan Mårtenson är kanslichef hos kungen. Det var han som organiserade kungabröllopet! Nu ger han en intervju. Hustrun är också på bild. Hon heter Ingrid Mårtenson. Hon föddes som Ingrid Giertz. De har två söner. Ingrid är chef för Skobranschrådet. Jan Mårtenson är 43 år.

Artikel: Anne Marie Rådström är chef för Stockholms Parkteater. Nu har hon flyttat till Gagnef för att göra teater där. Pjäsen handlar om Ottilia Adelborg, konstnär och författare i Gagnef.

Artikel: Jonas Orring är chef över Skolöverstyrelsen. Han har fått ta emot mycket kritik för de nya reglerna kring betyg och skolstart. Nu intervjuas han.

Artikel: Hans Åstrand är musiker och lärare i Malmö. Nu intervjuas han.

Se även mina andra tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektsnr 613185710

Visningar 235

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 33 1976 Olof Palme, Lena Nyman, folkdräkter, Markus Båth, Jonas Orring

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

358 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?