Beskrivning

Tidningen Veckojournalen från 1940.

Omslaget: Prinsessan Margaretha och prinsessan Birgitta.

Reportage: Tidningen har besökt Oslo. Här härskar just nu nazisterna med Vidkun Quisling som marionett. Bild på honom. Här beskrivs situationen i Oslo just nu. Norge ska nu bli en totalitär stat, är planen. Men det norska folket vill inte bli av med sin kung och de vill inte bli av med sin demokrati. Läget är spänt. Den som protesterar blir arresterad.

Reportage: Erik Åkerlund är död. Han grundade Åhlén & Åkerlunds förlag. Det var också han som grundade den här tidningen, Veckojournalen. Nu hyllas han i en stor minnestext.

Reportage: Per-Axel Branner är skådespelare och regissör. Tidningen träffar honom och hans fru vid Kalvfjärden utanför Tyresö. Vi får se hur de bor. De bor i ett mycket modernt funkishus i Tyresö.

Reportage: Prinsessorna på Haga har lärt sig dansa. Tidningen var där med kameran och dokumenterade detta.

Reportage: Det finns bara en enda fördel med att haven är fulla av minor just nu och det är att det går att fånga mycket torsk. Tidningen följde med några fiskare ut. De utgår från Öregrund.

Reportage: Eric von Born skriver om världskriget. Det som sker just nu är på en ofattbar skala globalt.

Reportage: Militären Willy Kleen skriver om svenskens disciplin och hyfs nu under kriget. Visst är vi svenskar plikttrogna och flitiga, men det brister ändå på vissa håll. Nu under kriget måste vi bli ännu mer disciplinerade! Vi måste ha rediga och stadiga soldater och då finns det inte plats för något fylleri eller annat oansvarigt leverne!

Bild: Det nya Stadsmuseet och tillika Hembygdsmuseet i Gävle har invigts. Tidningen publicerar en bild på byggnaden och berättar om tillkomsten. Arkitekt är Sven Wranér och pengar har skänkts av John Rettig och hans fru Antoine Rettig. Bild utvändigt och bild invändigt.

Annons: Helbild: Tidstrand filtar från Falun yllefabrik i Sågmyra.

Bild: Kapten Hans Uggla har förlovat sig med Barbro Sandström, dotter till konsul John Sandström. Nu är det vackra paret på bild.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 627962126

Visningar 85

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VJ 41 1940 Vidkun Quisling, Erik Åkerlund, Per-Axel Branner, Hans Uggla

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?