Beskrivning

Tidningen Folket i bild från 1950.

Omslaget: En pittoresk gata i Trosa.

Reportage: Folket i bild porträtterar staden Trosa med hjälp av illustrationer och fotografier. Man går igenom och kommenterar olika platser och byggnader i Trosa. Tidningen promenerar runt och träffar Trosabor.

Reportage: Tidningen har besökt Ålleberg nära Falköping. Här finns en skola i segelflyg. Här beskrivs verksamheten i Ålleberg.

Reportage: Vilka idrotter passar sig egentligen för flickor? Reportern Martin Örner skriver om det kvinnliga idrottandet och han konstaterar bl a att uthållighetstävlingar är olämpliga för kvinnor. På bild ser vi Ragnhild Hveger. Hon är simmare och hon kommer från Danmark. Simning är en sport som faktiskt passar kvinnor, skriver tidningen. Kvinnor har nämligen mjuka former. Kvinnors kroppar är ömtåliga och de passar inte för allt. Kulstötning kan vara fult, när en kvinna ägnar sig åt det, tycker skribenten.

Reportage: Reporter Kurt Severin har rest i Sydamerika och nu skriver han om ett mystiskt guld som ska finnas där någonstans, men som ingen har hittat. Kurt Severin skriver om sin jakt på svar.

Reportage: Tidningen har besökt Genua, eller Genova som staden heter på italienska. Det bubblar och kokar i denna storstad där det finns både slum och glänsande skyskrapor.

Serie: Pelle Svanslös av Gösta Knutsson.

Följetong: Utvandrarna av Vilhelm Moberg.

Bild: Barbro Petersson från Vallby, Kvarnlyckan utanför Kalmar är på bild. Hon är ung och hon hyllas för att hon är en trogen läsare av Folket i bild.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar.

Objektsnr 630595192

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FIB 28 1950 Trosa, Martin Örner, Ålleberg, Segelflyg, kvinnlig idrott, Genua

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

358 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?