Beskrivning

Veckotidningen Idun från 1943.

Reportage: Tidningen har träffat sex riksdagskvinnor som nu berättar om sin hembygd. Bild på det speciella rummet i Riksdagen som kallas för "Damrummet". Riksdagsledamot Ellen Svedberg berättar om sitt älskade Eskilstuna, arbetarstaden. Hon berättar om allt som byggs i Eskilstuna just nu och hur staden utvecklas. Även Judith Olsson från Ullånger utanför Kramfors intervjuas om sitt Ångermanland. Hon berättar om vad de som bor i Ullånger önskar sig mest av allt just nu och hon vill slå hål på myten att folk där är tungsinta. Hildur Humla intervjuas om sin hembygd Munkfors. Folk är fattiga där, men det är inte så billigt i Munkfors som stockholmare tror, förklarar hon. Hildur Alvén intervjuas om sin hemstad Borlänge. Nu berättar hon om allt fantastiskt som är på gång i Borlänge. Staden byggs ut! Hulda Skoglund kommer från Sundsvall. Hon beskriver sin hemstad och situationen bland Sundsvallsbor just nu. De lider hårt av krisen. Anna Sjöström-Bengtsson berättar om sitt Göteborg och de prövningar som hamnstaden möter nu under kriget.

Reportage: Idun har besökt Vadstena för att träffa några paranta damer där. Bild på: Louise af Sandeberg, 85. Märta Birgitta von Heijne heter ett litet barn som är på bild, sittandes i sin mors knä. Hon är dotter till löjtnant Axel von Heijne. Stiftsjungfru Elsa Marianne von Rosen. Margaretha Spens iförd hovdräkt.

Reportage: Idun träffar en gammal människa, Elin Lindhagen, född Elin Schönmeyr. Hon är 99 år och änka efter justitieråd Albert Lindhagen. Hon berättar om sitt liv. Hon föddes i Gudmundrå 1843.

Reportage: Idun har rest till Berlin, mitt under kriget. På plats skildrar man fångläger och krigsfångarnas situation. I Tyskland finns det just nu lika många krigsfångar som det finns invånare i Sverige, skriver tidningen.

Reportage: Skådespelare Elsa Carlsson intervjuas och hon visar upp det senaste modet från Paris på flera bilder.

Artikel: Alice Eklund och unga Agneta Lagerfeldt är på bild. De gör just nu succé på teatern och här berättas om deras karriärer just nu.

Artikel: Sonja Wigert är på bild när hon just har ramlat på ett par skidor. På andra bilder ser vi henne posera i fjällmiljö.

Se även mina andra tidningar till salu1

Jag samfraktar!

Objektsnr 630664593

Visningar 43

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 4 1943 Elsa Carlsson, Ellen Svedberg, Hildur Humla, Hildur Alvén

Pris

139 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

359 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?