Beskrivning

Anne Frank Berättelser och händelser från Gårdshuset, av Anne Frank, Wahlström och Widstrand, Stockholm, 1982.
137 sidor. Pocket. Något gulnade blad, från 1982

Boken innehåller ”Texterna är Noveller, sagor, skolminnen m.m. i ett flöde som utmärks av humor, fantasi och intelligens. ”

Betalning sker till mitt konto senast 5 dagar efter vunnen auktion genom Traderas betalningsvillkor konto. Ligger slutdatum före löning kan jag vänta med betalning, meddela detta i så fall. Använder mig av traderas automatiska vinnarmail.
Jag skickar inom 3 dagar, från att pengarna finns på kontot. Skickar spårbart, försäkrad.
Fraktkostnaden är den faktiska fraktkostnaden, inget påslag för emballage eller packmaterial.

Texterna är skrivna 1943-44 då Anne Frank och hennes familj befinner sig i Amsterdam. Bostaden delar de med många andra människor som också håller sig gömda. Texterna är Noveller, sagor, skolminnen m.m. i ett flöde som utmärks av humor, fantasi och intelligens.
Samt Träffande och ofta drastiskt beskrivs livet och de boende i gårdshuset. Anne är en skarp iakttagare med bestämda åsikter. Efter Annes död beslöt hennes pappa Otto Frank att ge ut dagböckerna vilket ju Anne önskat. Vissa avsnitt som han tyckte var mindre passande uteslöts då, t.ex. om de handlade om sex eller framställde de andra hyresgästerna på ett ofördelaktigt sätt. I Berättelser från gårdshuset finns exempel på sådana texter. Förutom rapporter om det dagliga livet innehåller boken en oavslutad roman, sagor och berättelser. En del av dem ingår i Anne Franks dagbok, ibland med någon avvikelse eller med annat datum eftersom Anne hade flera versioner.

Anne Frank (1929-1945) flydde under kriget med sin familj från Tyskland till Amsterdam. Från 1942 var de tvungna att gömma sig, och Anne dog i koncentrationslägret Bergen-Belsen.

Objektsnr 631199226

Visningar 23

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 7 maj 20:23

Anne Frank Berättelser och händelser från Gårdshuset

Utropspris

|0 Bud

100 kr

Slutar om

Tid333

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

655 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?