Beskrivning

BERGSTRAND, Mikael: LJUSET FRÅN JODHPUR
Bokfabriken, 2023.
.
429 sidor. Ca 21,5 x 14,5 x 3 cm. Ca 590 g.
.------------------------------------
Efter en sorglustig begravningsakt, där Göran Borg ofrivilligt stjäl uppmärksamheten från sin avlidne barndomskamrat Richard, kan han inte undvika frågan som plågat honom: Har han själv gjort allt han borde göra i sitt liv?
.
Göran Borg har inte varit i Indien på nästan tio år. Och han har inga planer på att återvända heller. Det stilla livet i Malmö med vännerna, MFF:s hemmamatcher, påtandet i kolonilotten och förberedelserna inför första barnbarnet känns som utmaningar nog för en man i mogen ålder.
När vännen Yogi hör av sig låter han sig ändå övertalas att resa till Indien. Yogi ska hämta ett brev som hans far har lämnat efter sig hos en advokat och som får öppnas först nu, tjugo år efter pappans död. För att bringa tur vill han ha sällskap av Göran.
Brevet leder dem till Rajasthan där Göran och Yogi hamnar i en kamp mot både tiden och mörka krafter för att hitta en hemlig klenod från maharadjornas era. För Göran Borg handlar det inte bara om en värdefull skatt. I jakten på sitt sanna jag upptäcker han också att det finns gammal kärlek kvar i Indien som inte rostat. Och en gatuhund, som älskar chicken tikka masala och som kommer att vända upp och ner på hans liv.
.
I den fristående fortsättningen Ljuset från Jodhpur återvänder Mikael Bergstrand till sitt populära radarpar Göran och Yogi. Det är en berättelse om att det aldrig är för sent att hitta rätt, skriven med den humor, värme och kärlek till det myllrande Indien som gjort de tidigare titlarna Delhis vackraste händer, Dimma över Darjeeling och Gurun i Pomonadalen så älskade.
.
MIKAEL BERGSTRAND, författare från Malmö, bor numera i Rörum på Österlen tillsammans med sin familj. Efter en svit med kriminalromaner slog han igenom stort med sin Indientrilogi om vännerna Göran och Yogi. Första boken Delhis vackraste händer, som till stor del bygger på Mikaels egna erfarenheter av Indien, blev även rosad TV-serie med Björn Kjellman i huvudrollen.
Mikael Bergstrands berättelser präglas av såväl humor som allvar och har översatts till ett tiotal språk och legat på flera försäljningstopplistor både i Sverige och utomlands.
.
TOTALT ÖVER 900 000 SÅLDA BÖCKER!
.-----------------------------------------------
Se också bilder.
.
Inbunden. Förlagets hårda pappband med skyddsomslag.
Allt är i nyskick, och boken är därmed också oläst.
.
Fraktkostnad: 54 kr med PostNord frimärke.
(PostNords frakt kostar egentligen mer, men jag betalar skillnaden.
Jag skriver alltid ut avsändare och fuskar aldrig med portot).
.
Jag "samfraktar" naturligtvis om Du vinner/köper flera av mina auktioner/försäljningar.

Objektsnr 630483183

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 15:58

LJUSET FRÅN JODHPUR / av BERGSTRAND, Mikael

Pris

70 kr

bokmarket

FALUN, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 863 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?