Beskrivning

Format: Pocket.
Skick: I fint skick!
Tryckt år: 2021
Resume: New York är rätt stad att befinna sig i för unga kvinnor som Alice Weiss. Det är sommar år 1965 och Alice flyttar till metropolen för att uppfylla sin egen och sin avlidna mammas dröm. Hastigt och oväntat får hon arbete som assistent på magasinet Cosmopolitan, som är i stort behov av förändring då upplagorna sjunker.
Den nya chefredaktören Helen Gurley Brown spelar ett högt och modigt spel för att få tidningen på rätt köl igen. Trots protester fyller Helen och Alice magasinet med banbrytande artiklar om självständiga unga kvinnor och sex. Innehållet chockerar i ett samhälle där kvinnan förväntas bli hemmafru.
Sommaren på Park Avenue bygger på den verkliga historien om den ikoniska chefredaktören Helen Gurley Brown. Det är en dramatisk, intelligent och engagerande berättelse som utspelar sig i en tid då feminismen är på frammarsch.
Mad Men möter The Devil Wears Prada i Renée Rosens roman Sommaren på Park Avenue.
Det är New York 1965 och Cosmopolitan har fått en banbrytande chefredaktör i Helen Gurley Brown. Hennes artiklar, som vänder sig till yngre singelkvinnor, chockerar i ett samhälle där det förväntas att kvinnan ska bli hemmafru.
New York är rätt stad att befinna sig i för unga kvinnor som Alice Weiss. För självständiga unga kvinnor, vars drömmar sträcker sig utanför hemmets fyra väggar och ett liv i förorten. Alice kommer från ett litet samhälle i mellanvästern och har kommit till storstaden för att med kamerans hjälp uppfylla såväl sin egen som sin avlidna mammas dröm. Oväntat får hon arbete som assistent på Cosmopolitan åt Helen Gurley Brown. Tidningen är i stort behov av förändring, upplagorna sjunker och innehållet tycks gå läsarna förbi. För Alice innebär arbetet en chans på miljonen.
Ingenting kunde ha förberett Alice för den värld hon träder in i. Redaktörer och författare säger upp sig från magasinet, de vägrar skriva artiklar åt kvinnan som skrev den skandalösa bästsäljaren Sex and the Single Girl. Den nya chefredaktören för en ständig kamp med cheferna, som av allt att döma önskar att hon ska misslyckas med uppdraget att vända den sjunkande tidningen på rätt köl. Helen Gurley Brown tvingas spela ett högt spel för att få igenom sina artikel- och omslagsidéer. Men det finns de som vill sabotera. Och det finns de som inser att Alice kan hjälpa dem, hon är trots allt chefredaktörens högra hand. Fast Alice är lojal och blir desto mer beslutsam att stötta Helen. När pressen på magasinet ökar och Alice försöker finna sig tillrätta i New York, inser hon att en kvinna i Helen Gurley Browns värld kan kräva allt och lite till.
Sommaren på Park Avenue är en dramatisk, intelligent och engagerande roman. Den utspelar sig i en tid då feminismen är på frammarsch och där allt fler kvinnor börjar kräva att fatta egna beslut om sin framtid. Renée Rosen har tidigare gett ut ett flertal romaner om den förändrade kvinnorollen under 1900-talet, det här är hennes första roman som översätts till svenska.

Vi samfraktar så titta gärna på våra andra annonser.
Många objekt till fast pris som du kan köpa direkt.
Samfraktspriset blir aldrig högre än den högsta frakten
för ett enskilt objekt!!
Alla försändelser packas noga och omsorgsfullt.
Innehar F-skatt.

Objektnr 624068823

Visningar 61

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Sommaren på PARK AVENUE - Renee Rosen

Pris

19 kr

ALL-FYND

GÄRDS KÖPINGE, Sverige

5.0

ALL-FYND

Verifierad

Toppsäljare

10 810 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?