Beskrivning

Se gärna övriga auktioner för samfrakt.

Bokbeskrivning: Den 3 augusti 1962 ringde Döden på dörren till 12305 Fifth Helena Drive i Los Angeles. Morgonen därpå hittades Marilyn Monroe död i sitt hem, bara 36 år gammal. Det blev årets nyhet, större än Kuba-krisen några veckor senare. Och spekulationerna började. Under de snart fyrtio år som gått sedan dess har många försök gjorts att teckna hennes levnadsöde: ett övergivet och ensamt barn utan fotfäste i livet, psykiskt labil mor, okänd far, fosterhem, en kanske alltför snabb lysande karriär, drogmissbruk, olyckliga äktenskap, aborter och förtal.Den här boken är något helt annat. Den ger sig inte ut för att vara en biografi. Det är en storslagen och inlevelsefull roman, där Joyce Carol Oates ger röst åt barnet, kvinnan och den undergångsdömda celebriteten. Ett närgånget porträtt av en känslig och begåvad ung kvinna som skapar och omskapar sin identitet på ett till sist förödande vis. Kanske på sitt sätt det sannaste vittnesmålet någonsin om Norma Jean Baker, som av Hollywood stöptes om till den amerikanska Drömflickan – dyrkad världen över.Iskalla inblickar ges i en filmindustri som både när och förtär sina offer, liksom långt ifrån smickrande bilder av de mäktiga männen i Norma Jeans liv: Joe DiMaggio, Arthur Miller, John Kennedy och många andra.

Bokbeskrivning: Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han. När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig. Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.En underbar bok ... Det här är en av de oförglömliga historier som stannar kvar hos en i flera år. Alla livets och litteraturens stora teman utgör stomme i denna fantastiska roman: kärlek, heder, skuld, fruktan, försoning ... Det är så starkt att allt jag läser under en period efteråt känns tråkigt. Isabell AllendeÖvers: Johan Nilsson

Bokbeskrivning: Zombier, uppätna hjärnor och klassisk romantik i brittisk 1800-talsidyll i denna omgjorda experimentella version av Jane Austens klassiska verk Stolthet och fördom. Seth Grahame-Smith har inlett ett lysande samarbete med Jane Austen där konventioner och koketteri blandas med Katanasvärd, krossade skallar och zombiebebisar.En mystisk farsot drabbar den lugna lilla orten Meryton och de döda börjar återvända ifrån sina gravar. De ninjatränade döttrarna Bennet, med den hetlevrade Lizzy i spetsen, är fast beslutna att utrota de blodtörstande zombierna. Hon distraheras dock av den arrogante mr Darcys ankomst till byn… Kärlek, hjärtesorg, svärdskamp och tusen ruttnande lik paketerat i en av våra mest älskade klassiker. Stolthet och Fördom och Zombier ger dig allt i överflöd.Boken har blivit ett fenomen då den efter endast en vecka lyckats ta sig in på tredje platsen på New York Times bestsellerlista. Innan boken släpptes på förlaget Quirk i april 2009 hade förhandsbeställningarna fullkomligt exploderat och förlaget fick trycka 120 000 exemplar innan boken släpptes.

Objektnr 633342146

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 12:28

BOKPAKET 4 titlar sommarläsning, Blonde, Under det rosa täcket, Flyga drake

Utropspris

|0 Bud

20 kr

Auktionen avslutades utan bud

Belljars

Katrineholm, Sverige

5.0

Belljars

Verifierad

Toppsäljare

249 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?