Beskrivning

Farao Akhenaton betraktade mig. "Jag har hört intressanta saker om dig. Du har nya idéer. Du kan följa ett mysteriums ledtrådar till sitt fördolda ursprung. Du kan förmå brottslingar att erkänna utan tortyr. Du finner nöje i mörkret och återvändsgränderna i det mänskliga hjärtats krokiga labyrint."

Egypten, 1300-talet före vår tideräknings början. Det mäktiga paret farao Akhenaton och drottning Nefertiti, "den perfekta", styr över landet. De har dömt ut och avskaffat de gamla gudarna, utmanar det etablerade prästerskapet och skapat en ny tro. Detta maktspel har gett dem många nya vänner, men också ondsinta fiender som inget hellre vill än att se den nya ordningen krossas.

En dag är Nefertiti, Egyptens undersköna härskarinna, spårlöst försvunnen.

Brottsutredaren Rahotep blir kallad till staden Akhetaton för att lösa mysteriet. Han inser snabbt att staden vilar på intriger och maktspel, och att han inte kan lita på någon. En sak är säker; lyckas han inte hitta drottningen före utsatt tid kommer han inte levande därifrån.

Nefertiti är en vackert berättad och historiskt förankrad spänningsroman som utspelar sig under faraonernas tid. Den blev nominerad till 2006 års Ellis Peters Historical Crime Award. Nefertiti är första delen i en planerad trilogi.

Har en liten stämpel samt ett namn skrivet i bläck på insidan av pärmen.

Samfraktar gärna.
Hör av dig om du vill använda dig av något annat fraktalternativ än de som angetts i annonsen så löser vi det.

Objektsnr 631921192

Visningar 7

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 31 maj 22:11

Nefertiti - Dödsboken | Nick Drake

Pris

69 kr

DennisCarlen

Kinna, Sverige

5.0

DennisCarlen

Verifierad

Toppsäljare

314 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?