Beskrivning

INLAGT OCH HEMLAGAT I GLAS OCH PÅ BURK + MAT PÅ SVENSKA

av Caroline Hofberg

INLAGT OCH HEMLAGAT I GLAS OCH PÅ BURK - Natur och kultur förlag 2000 - Kartonnage i mycket gott skick.

Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och Gott efter. Det är bokens rubriker. Goda saker som förgyller vardag och fest. Vad sägs t ex om marinerad paprika, rödlökschutney och kryddiga aprikoser? Här finns många goda röror och tillbehör – som också är trevliga att ge bort i en fin burk! Ett 40-tal recept, de flesta kan göras året om och inte bara i skördetid.

Att skörda och lägga in så svetten lackar under hektiska dagar i augusti, för att ha ett helt ekorrförråd i källaren till nästa år – nej, det är inte Caroline Hofbergs melodi. Hon säger att hon som är ung blir alldeles matt av alla skördeplikter, hon vill laga till sina favorittillbehör när det passar henne. Och färska frukter och grönsaker finns i de flesta fall året om – så att man kan improvisera och göra din favoritchutney när man själv vill. Göra några burkar som gå-bort-present också. Använda fantasin och smaksätta oljan och vinägern, det finns ju så många färska kryddor att köpa.

MAT PÅ SVENSKA - Prisma förlag 2006 - Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick.

Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.

Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs nya kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.

Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.

Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 311549820

Visningar 1 543

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

INLAGT OCH HEMLAGAT I GLAS OCH PÅ BURK + MAT PÅ SVENSKA Caroline Hofberg

Pris

250 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 178 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?