Beskrivning

SJU ÅRSTIDER I MAJAS KÖK

av Maja Söderberg

ICA förlag 2011.

Kartonnage i mycket gott skick, mindre bruksspår.

Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.

I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.

Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.

Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 401130262

Visningar 738

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

SJU ÅRSTIDER I MAJAS KÖK Maja Söderberg 2011

Pris

180 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 165 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?