Beskrivning

MAT FÖR BLÅ DAGAR Lättlagat för sommar och gemenskap + DEN GODA SOMMAREN Christer Lindströms bästa sommarrecept

MAT FÖR BLÅ DAGAR Lättlagat för sommar och gemenskap - Malin Söderström och Tomas Tengby - ICA förlag 2003 - Kartonnage i mycket gott skick.

Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.

Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.

Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.

Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.

EN GODA SOMMAREN Christer Lindströms bästa sommarrecept - Foto: Bruno Ehrs, text: Jens Linder - ICA förlag 2007 - Kartonnage i mycket gott skick.

I den här boken har stjärnkocken Christer Lingström samlat recept på lättlagade rätter för lata dagar. Inspiration till boken fick han en under en semester hemma i trädgården och det finns många recept och goda råd för grillat marinader, glazer, röror, såser och grönsaker. Givetvis finns även recept på sommarklassiker som matjessill, inkokt lax och bärefterrätter. En sann semesterkokbok som även i de vackra bilderna förmedlar sommarkänsla. Christer Lingström har utbildat sig både i Sverige och utomlands och har bland annat erövrat titeln som Årets Kock, blivit invald i Hall of Fame, och blivit utsedd till Sveriges förste Mat-Ambassadör. Han driver numera den världsberömda Edsbacka krog, Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade "Guide Michelin".

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 592894612

Visningar 218

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

MAT FÖR BLÅ DAGAR + DEN GODA SOMMAREN Christer Lindströms bästa sommarrecept

Pris

280 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 195 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?