Beskrivning

Galen i svamp, av Antonio Carluccio - en numera ganska eftersökt bok!

Boken är både en fältguide där 25 olika svampar presenteras utförligt och en receptbok med soppor, smårätter, kött- och fiskrätter samt desserter med svamp. Dessutom tips om plockning, konservering och tillagning.

"Galen i svamp" heter en av den brittiskbaserade italienske kocken Antonio Carluccios böcker som finns på svenska. I Storbritannien är den godmodige Carluccio känd från teve, där han har lagat sitt hemlands mat i flera läckra programserier. Den som vill pröva hur Carluccio omsätter sin funghigalenskap i praktiken kan besöka hans restaurang i London, Neal Street heter den och ligger på gatan med samma namn (nummer 26) inte långt från Covent Garden.

Nästan alla rätter innehåller svamp, inte bara sorter som påträffas i de svenska skogarna. Gott är det hur som helst. Och inte alls billigt. Alldeles bredvid restaurangen ligger en butik där man kan köpa böcker med svamprecept, torkad svamp, svampströ som krydda och fina svampknivar.

Antonio Carluccio är en mycket stor svampkock (i London) med många svampmatböcker och andra matböcker. ”Galen i svamp” och ”The complete mushroom book”, med undertiteln ”The quiet hunt” är välkända.

Mykologisk fackgranskning av Åke Strid.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fina fotografier i färg – ofta närgångna fotografier på olika svamparter eller på de omskrivna recepten.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 275/193 mm
Ryggbredd ca 10 mm
Vikt ca 895 gram
Sidantal 191
Författare Antonio Carluccio
Förlag Rabén & Sjögren
Språk svenska
Utgivningsår 1989
ISBN 91-29-59243-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektsnr 630486147

Visningar 54

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 16:37

Galen i svamp

Utropspris

|0 Bud

135 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 957 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?