Beskrivning

Mat och dryck för alla sinnen, av Leif Eriksson (redaktör)

Mat och dryck är en högst personlig hjärtesak. Det har genom åren uttryckts på många sätt och nog finns del olika uppfattningar om smaken. Den saken är klar. Men oavsett vilken mat vi äter eller dryck vi dricker så har upplevelsen sin grund i bara fyra, möjligen fem, grundsmaker. Mer eller mindre tydliga och mer eller mindre elegant sammansatta, men mat och dryck byggs alltid av samma grundsmaker. Det är kombinationerna som gör helheten och förmågan att skapa egna kombinationer som gör kocken.

Några grundläggande regler, eller snarare erfarenheter, finns när det gäller att komponera en spännande och balanserad måltid. Och med en del samband klara för dig är det sedan lättare att improvisera: du vet redan från början ungefär hur det kommer att bli till slut och vilka smakutflykter du kan tillåta dig utan att köra i köksdiket Det är kunskaper som befriar dig från receptslaveriet. eller åtminstone gör att du vågar lätta lite på bojorna.

Med hjälp av femton av landets mer namnkunniga kockar och Systembolagets erfarna provningsgrupp får du exempel på hur ett antal lyckade kombinationer kan se ut och varför. Det är mer av resonemang och riktlinjer än regler och påbud. Som fördjupning får du också en bakgrund till varför våra sinnen uppfattar mat och dryck som de gör. Prova gärna själv.

Den inbundna boken (linneklotband med reliefpräglade pärmar) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med härliga fotografier och teckningar i färg!

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 275/238 mm
Ryggbredd ca 24 mm
Vikt ca 1175 gram
Sidantal 192
Redaktör Leif Eriksson
Förlag Systembolaget
Språk svenska
Utgivningsår 2001
ISBN 91-87406-15-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630584346

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 18:16

Mat och dryck för alla sinnen

Utropspris

|0 Bud

70 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 958 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?