Beskrivning

Operamenyer i tiden, av Gunilla Axsäter, Ove Canemyr, Sophie Slettengren och Kristina Valentin (redaktörer) Menyerna komponerade av välkända kockar ur svenska kocklandslaget

Förord av dåvarande operachefen Eskil Hemberg (1938-2004) som var VD och konstnärlig chef för Kungliga Teatern (numera Kungliga Operan) i Stockholm 1987–1996.

”Kort sagt, det finns ett samband mellan god opera och balett och god mat och dryck och Kungliga Teatern, som gör anspråk på att vara Sveriges landslag i opera- och balettkonst, gläder sig åt att det svenska kocklandslaget har funnit inspiration i repertoaren till en kokbok med utsökt kulinariska maträtter och drycker!”

En elegant bok i stort, kvadratiskt format – för såväl opera- och balettälskare som matintresserade. Eller varför inte, en kombination av dessa?

Elva trerättersmenyer presenteras för Svansjön, Bohème, Carmen, Madame Butterfly, En Midsommarnattsdröm, Nötknäpparen, Trollflöjten, Hoffman Äventyr, Don Giovanni, Rosenkavaljeren och Tosca.

Den inbundna boken i stort, kvadratiskt format (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar med tryckta för- och eftersättsblad i färg är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg av de omskrivna maträtterna samt reproduktioner i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 285/255 mm
Ryggbredd ca 12 mm
Vikt ca 780 gram
Sidantal 96
Redaktörer Gunilla Axsäter, Ove Canemyr, Sophie Slettengren och Kristina Valentin
Recept svenska kocklandslaget
Förlag Procordia
Språk svenska
Utgivningsår saknar utgivningsår men är publicerad under 1990-talet
ISBN 91-630-0796-7

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630584393

Visningar 43

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 18:17

Operamenyer i tiden

Utropspris

|0 Bud

90 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 958 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?