Beskrivning

En Meccanopojke berättar. Anteckningar om ett borgerligt förnuft, av Jan Myrdal

Jan Myrdal lekte aldrig med Meccano. Han byggde. Hans stora Meccano-intresse föddes i 8-9-årsåldern, men bejakades inte av föräldrarna Alva och Gunnar Myrdal.
– För mina föräldrar var det bara dyrt och konstigt, jag fick aldrig köpa de där dyra grejerna själv. Så var det, de mer ädla intellektuella såg det här byggandet som något konstigt. Hans föräldrar var moderna, skriver han i sin bok En Meccanopojke berättar (Wiken, 1988), de "hade andra vyer och tillhörde framtidsfolket" och deras tankar om uppfostran handlade inte om att låta pojken Jan bygga med Meccano:

Jag skulle inte få en gammalmodig mansuppfostran som andra pojkar utan jag skulle dansa rytmiskt till musik bland andra barn till progressiva föräldrar. Det var så bra mot hämningar.

Innehåll: När säkringen utlöses. Meccano är mer än en leksak. Modellbygge med Meccano. En värld att bygga. En Meccanopojkes barndom. En värld i ständig midsommar. Pojkar och fäder. En skön ny värld. En viktoriansk bokhållare vid namn Frank Hornby. Den tyske pojken. Imperiets pojkar. Byggande sovjetisk ungdom och polyteknologiseringens problem. Och vad därefter? Pojkar bygger. Dåtidens moderna framtid. Ett byggande borgerligt förnuft. Andra system. Meccano i årtal. Appendix.
Litteraturförteckning.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med läckra reproduktioner i svartvitt och färg samt en del fotografier i svartvitt och färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 285/240 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 995 gram
Sidantal 155
Författare Jan Myrdal
Förlag Wiken
Språk svenska
Utgivningsår 1989
ISBN 91-7024-598-3

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630484674

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 24 apr 16:17

En Meccanopojke berättar – Om Meccano av Jan Myrdal

Utropspris

|0 Bud

105 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 787 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?