Beskrivning

Tidningen Röster i radio och TV från 1962.

Reportage: Stor intervju med underhållaren Yngve Gamlin. Tidningen hälsar på hemma hos Yngve Gamlin och hans familj. De bor i ett hus på Öhn vid Ströms Vattudal utanför Strömsund i Jämtland. På bild ser vi dottern Maria Gamlin, sonen Pär Gamlin och hustrun Britt Gamlin. Så ser det ut där familjen bor och detta rör sig i Yngve Gamlins huvud just nu. Han är 36 år.

Reportage: Världstenoren Nicolai Gedda intervjuas. Tidningen följer med honom ut till Värmdö och plåtar honom där. På bild ser vi även Olga Gedda, Nicolais mamma som bor på Värmdö. Nicolai Gedda tjänar stora pengar på sitt sjungande, skriver tidningen. Pappa Michail Ustinoff är också på bild.

Reportage: Australien har marknadsfört sitt land i Sverige, för att försöka få svenskar att emigrera dit. Tidningen träffar en familj i Borlänge som nappade på erbjudandet. Pappan heter Eskil Ludén, modern Ellen Ludén. De har sju barn. Hela familjen sålde huset i Borlänge och gav sig iväg till andra sidan jorden. De hamnade i Sydney mitt i vintern. Och de frös. De blev besvikna. Arbetstempot var mycket högre i Sydney än hemma i Borlänge och arbetslösheten hög. "Vi svenskar förstår nog inte hur bra vi har det", säger Eskil Ludén. Till slut fick de nog av Australien och de bestämde sig för att återvända hem igen. Tidningen intervjuar familjen i köket hemma i Borlänge.

Se även mina andra tidningar till salu.
Jag samfraktar!

Objektsnr 615982200

Visningar 220

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Röster i radio 1962 29 Yngve Gamlin, Nicolai Gedda, Eskil Ludén, Australien

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

361 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?